Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Трима лекоатлети от областта ще представят България на Балканиадата за юноши и девойки в Гърция

PostHeaderIcon Трима лекоатлети от областта ще представят България на Балканиадата за юноши и девойки в Гърция

Новини - Атлетика
Трима млади лекоатлети от Плевенска област са включени в националния отбор на България, който ще вземе участие на Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст. Състезанието ще се състои в Серес (Гърция) на 5 и 6 юли (събота и неделя), а отборът заминава от София на 4 юли (петък) в 8.00 часа от паркинга пред Националния стадион "Васил Левски". 43 български атлети ще пътуват за южната ни съседка, като сред тях са юношеския шампион на страната в дисциплината скок дължина Даниел Анков (СКЛА Спартак Плевен), националният първенец в скока на височина в същата възрастова група Сунай Янушев от Червен бряг, както и носителката на титлата на България в мятането на диск за девойки Рената Петкова (АК "Георги Дъков" - Плевен").

За Сунай Янушев това ще бъде втора Балканиада през тази година, след като в средата на месец май червенобрежкият скачач взе участие в надпреварата на полуострова за юноши младша възраст в Сливен, където завърши на пета позиция.

От българските юноши, които ще защитават честта на страната в Гърция с най-добър резултат е плевенчанинът Даниел Анков, който има постижение от 7.39 метра. При девойките с най-добро постижение за България е пловдивчанката Викториа Тенчева, която на 100 метра с препятствия има 14.17 секунди.


Добавено в: Сряда, 02 Юли 2014 11:13

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.