Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Рената Петкова с две титли от турнира "Севтополис" в Казанлък

PostHeaderIcon Рената Петкова с две титли от турнира "Севтополис" в Казанлък

Новини - Атлетика
Плевенската лекоатлетка Рената Петкова за пореден път доказа, че е една от най-талантливите състезателки в България в секторите за мятане на диск и тласкане на гюле. Представителката на АК "Георги Дъков" спечели титлите и в двете дисциплини на провелия се на 12 април в град Казанлък открит турнир по хвърляния "Севтополис". Надпреварата събра за втора поредна година млади атлети от цялата страна за участие в проявата, организирана от Община Казанлък и местния ЛК "Цветанка Христова". Близо 100 участника и треньорите им подкрепиха начинанието на местната лекоатлетическа школа. Представители на клубове от Плевен, София, Пловдив, Велико Търново, Трявна, Карнобат, Сливен и Габрово, както и домакините от Казанлък се включиха в оспорваните битки за наградите, осигурени от Община Казанлък и различни спонсори. Идеята на турнира е да се дава шанс за участие на състезание на подрастващите атлети, специализирани в дисциплините тласкане на гюле, мятане на диск и хвърляне на копие.

Освен двете първи места на Рената Петкова, плевенските хвърлячи спечелиха още едно второ и три трети места. В дисциплината тласкане на гюле за девойки старша възраст Рената триумфира с резултат от 13.07 метра, изпреварвайки с почти метър и половина представителката на домакините Деница Карамфилова, която завърши с най-добър резултат от 11.70 м. Трета в сектора приключи своето участие другата атлетка на АК "Георги Дъков" - Виктория Миткова. Тя тласна гюлето в най-добрия си опит на разстояние 10.99 метра.

Двете плевенски лекоатлетки - Петкова и Миткова, дублираха позициите си и в дисциплината мятане на диск. Там Рената стана първа с постижение от 42.36 метра, а Виктория - трета, с 30.40 м. Между тях се вклини отново Деница Карамфилова с резултат 35.70 метра.

В хвърлянето на копие за девойки младша възраст плевенската състезателка Геновева Иванова се добра до второто място, след като запрати уреда на 30.90 метра. Победителка в сектора с почти четири метра преднина стана Ясмин Бошнак от ЛК "Цветанка Христова" (Казанлък) - 34.16 м. Третото място остана за Тамра Косева от Етър 2007 (Велико Търново) с постижение от 30.52 метра.

Мирослав Тодоров от плевенския АК "Георги Дъков" пък завърши трети на хвърляне копие при юношите младша възраст. На Мирослав не достигнаха 81 см до втората позиция, като с 36.19 м застана на най-ниската стъпало на почетната стълбичка. Победител в дисциплината тук е казанлъчанинът Валентин Цветков с резултат 48.90, а втори приключи Димитър Ковачев от Тракия 96 (Пловдив) с 37.00 метра.




Добавено в: Понеделник, 14 Април 2014 18:17

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.