Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА 3 титли за плевенските лекоатлети от Националния шампионат по зимни хвърляния в Пловдив

PostHeaderIcon 3 титли за плевенските лекоатлети от Националния шампионат по зимни хвърляния в Пловдив

Новини - Атлетика
6 медала извоюваха лекоатлетите от плевенския клуб "Георги Дъков" от Националния шампионат по зимни хвърляния, който се проведе на 1 и 2 март в Пловдив. Плевенските спортисти спечелиха 3 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал, като към тях добавиха и още няколко призови класирания - 4 четвърти места и едно пето. Над 200 атлети от 35 клуба от цялата страна взеха участие в разпределението на медалите в дългите хвърляния (диск, чук и копие) в три възрастови групи - юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени. Състезанието беше организирано от Българска федерация по лека атлетика и атлетическите клубове "Тракия" (Пловдив) и "Черно море 2005" (Балчик). Плевенските шампиони са Михаил Костов - копие за мъже, Рената Петкова - диск за девойки старша възраст и Кристияна Николова - диск за девойки младша възраст.

Михаил Костов, който е шампион и през миналата зима, отказа конкуренцията още в първото си хвърляне с 64.50 метра, а следващите му успешни опити бяха над границата от 60 м - 64.01, 63.43 и 62.67. Втори и трети в този сектор при мъжете станаха Радослав Иванов (Дунав Русе) с 60.48 и Марк Славов (КЛАСА) с 60.29, които си размениха позициите от миналогодишния шампионат. С постижение от 55.69 м. на призовото четвърто място завърши състезанието още един плевенски копиехвърляч - Димитър Николов.

Нова шампионска титла за плевенската атлетика спечели Рената Петкова. В сектора за мятане на диск за девойки старша възраст възпитаничката на Галя Николова грабна златото с най-добър резултат от 44.91 метра. Антония Щерева от Атлет (Карнобат) взе среброто с повече от пет метра изоставане от Петкова - 39.32 м, а бронза остана за Магдалена Съйкова от Септември с 35.52 м. На пето място в тази дисциплина финишира втората представителка на АК "Георги Дъков" - Виктория Миткова, която хвърли уреда на разстояние 30.70 метра.

Третото златно отличие за плевенския лекоатлетически клуб "Георги Дъков" донесе при девойките младша възраст 14-годишната Кристияна Николова в сектора за мятане на диск. Криси успя да надхвърли каките и записа 30.96 метра за своята победа. Втора остана шампионката на чук Екатерина Димова (Черно море 2005 - Балчик) с 30.47, а трета Ива Радева (Атлет - Карнобат). Тук отново имаме четвърто място за наш атлет - Полина Макаева остана на 41 см от бронза, след като записа 27.35 метра.

Сребърен медал в дисциплината мятане на диск за жени спечели плевенчанката Наталия Тотева с резултат от 36.45 метра, като тук шампионка стана Желка Петрова от КЛАСА с постижение от 36.80 м. Второто сребърно отличие за плевенчани извоюва в сектора за хвърляне на копие за девойки старша възраст Петя Петкова. Тя хвърли своя уред на разстояние 32.29 метра и стана втора, а с повече от пет метра пред нея шампионската титла стана притежание на Станислава Василева от ЛК "Цветанка Христова" от Казанлък - 37.42 м.

Освен златото на диск Рената Петкова успя да спечели и бронзов медал в сектора за хвърляне на чук в старшата възраст. Плевенската специалистка на гюле и диск се пребори за място на почетната стълбичка с най-добро хвърляне от 35.33 метра. Веднага след Рената четвърта остана нейната съотборничка Виктория Миткова, чието постижение в сектора бе 32.95 метра. Шампионка стана Антония Щерева от Атлет (Карнобат), която се окичи със златото с най-добър опит от 43.84 м.

Татяна Дончева от АК "Георги Дъков" завърши на четвърта позиция в дисциплината чук за жени, като запрати уреда на 28.32 метра. Това обаче не беше достатъчно за медал, като от бронза я отделиха повече от 6 метра. Златото тук грабна Михаела Методиева от КЛАСА с резултат от 49.03 м, а среброто стана притежание на Мария Киркова от Черно море (Варна) с 38.84 м. Бронзът остана за Ася Стоянова от Вая-94 (Бургас) с 34.72 метра.


Добавено в: Понеделник, 03 Март 2014 11:51

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.