Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Тихомир Иванов остана последен във финала на скок височина на Европейското за юноши

PostHeaderIcon Тихомир Иванов остана последен във финала на скок височина на Европейското за юноши

Новини - Атлетика
Плевенският скачач Тихомир Иванов остана на последното 12-то място във финала в дисциплината скок на височина от Европейското първенство по лека атлетика за юноши старша възраст, което се провежда в италианския град Риети. Снощи българинът записа само 210 см и остана далеч не само от медалите, но и от своето най-добро лично постижение от 218 см, което преди състезанието го поставяше сред фаворитите за отличията. В събота Тихомир, като че ли се стресна и още на първата си височина от 198 см изпита доста трудности и успя да я преодолее чак в третия си опит. След това той не сбърка на 203, 207 и 210 см, но на 212 см направи три фаула и приключи участието си в сектора.

Иванов се класира за финалите с 212 см, които обаче в тях не успя да скочи. Грешките на 198 см отредиха на възпитаника на Георги Гетов последното място в състезанието. Плевенчанинът завърши с равно постижение заедно с Еугенио Мелони (Италия) и Владислав Дорофийев (Украйна), които също имаха по 210 см, но те бяха преодоляли предходните си височини с по-малко фаулове.

Европейски шампион в сектора за висок скок стана германецът Тобиас Поти, който се наложи над конкурентите си с 220 см, като резултатът е най-добрият в кариерата му. Негови подгласници с изравнени лични постижения от 218 см станаха Андрей Скабейка (Беларус) и Михаил Акименко (Русия). Двамата преодоляха 218 см от третите си опити, но беларусинът не допусна грешка на 216 см, докато руснакът използва и трите си опита.

Източници: viasport.bg, bgathletic.com


Добавено в: Неделя, 21 Юли 2013 12:18

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.