Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Сребро и бронз за плевенските лекоатлети от международния турнир "Павел Павлов"

PostHeaderIcon Сребро и бронз за плевенските лекоатлети от международния турнир "Павел Павлов"

Новини - Атлетика
Продължават успешните изяви на плевенските лекоатлети на състезанията у нас. На провелият се в събота седми международен турнир "Павел Павлов" на пистата на НСА в столицата двама от нашите атлети извоюваха престижни отличия. Сребърен медал в сектора за скок на дължина при мъжете грабна състезателят на Спартак (Плевен) Даниел Анков, а с бронз в тласкането на гюле за жени се окичи представителката на другия плевенски клуб "Георги Дъков" Рената Петкова. Лекоатлети от 15 държави се включиха в надпреварата. Три континента - Азия, Африка и Европа бяха представени на стадиона на НСА в събота от 16.30 часа. В 14-те дисциплини на състезанието участие взеха атлети от България, ОАЕ, Виетнам, Сърбия, Гърция, Турция, Зимбабве, Великобритания, Катар, Македония, Ямайка и други.

За голямо съжаление истинска буря се изсипа над стадиона на НСА точно с началото на състезанието и не спря до вечерта. Така дисциплините се проведоха в локви, дъжд и температура не по-висока от 15 градуса. Лошите условия, обаче не стреснаха плевенските атлети, които за пореден път доказаха, че леката атлетика е най-бързо развиващия се спорт в нашия град.

В дисциплината скок на дължина плевенчанинът Даниел Анков се пребори за сребърното отличие, като успя да скочи в най-добрия си трети опит 6.83 метра. Победител в този сектор стана българинът Денис Ерадири, който се приземи на 7.59 м. Добромир Георгиев спечели бронза с постижение от 6.75 м.

Плевенската девойка Рената Петкова продължава да печели медал след медал и все по-често при жените, като този път се окичи с бронзовия медал в тласкането на гюле. Тя хвърли уреда на 13.52 метра, но остана на почти 4 метра зад втората Емел Дерели (Турция) - 17.34 м. Въпреки тежките условия победата в дисциплината грабна Радослава Мавродиева, която тласна гюлето над 18 м - 18.03 м. Четвърта, от пет участнички, в този сектор остана втората състезателка на АК "Георги Дъков" - Виктория Миткова, която постигна скромните 10.26 метра.

4 200 лева беше наградният фонд за 7-ия международен турнир "Павел Павлов", като победителите в 14-те дисциплини на състезанието получиха по 150 лв. Наградата за втората позиция беше 100 лв., а 50 лв. - премията за третото място.


Добавено в: Вторник, 02 Юли 2013 11:12

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.