Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Девет медала за АК "Георги Дъков" от турнира "Дионисополис" в Балчик

PostHeaderIcon Девет медала за АК "Георги Дъков" от турнира "Дионисополис" в Балчик

Новини - Атлетика
Девет медала спечелиха състезателите на плевенския атлетически клуб "Георги Дъков" от провелия се в събота първи турнир по хвърляния "Дионисополис" в Балчик. Плевенските лекоатлети извоюваха 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови отличия в конкуренцията на представители на 9 клуба от цяла България. Най-впечатляващо беше участието на Кристияна Николова, която се окичи с 3 титли при момичетата под 14 години в дисциплините чук, хвърляне на топка и скок на дължина. Нов златен медал в своята колекция прибави и най-проспериращата плевенска атлетка Рената Петкова, която триумфира в сектора за тласкане на гюле при девойките старша възраст. В стартовите листи на надпреварата бяха записани 77 атлети, като нивото на състезанието беше много високо.

Освен основното надхвърляне с чук, в Балчик се проведоха и турнири в още три дисциплини - тласкане на гюле, хвърляне на топка и скок дължина. Победителите и техните подгласници във всяка една от 13-те надпревари бяха наградени с медали, а най-добрите чукохвърлячи си разпределиха и награден фонд от над 700 лв.

Тройната шампионка плевенчанката Кристияна Николова победи в сектора за хвърляне на чук при момичетата с постижение от 32.75 метра, като изпревари точно с два метра другата състезателка от АК "Георги Дъков" Яна Копчева, която приключи втора с резултат 30.75 м. Трета, на повече от десет метра след втората, остана Мария-Магдалена Абрашева от Черно море 2005 (Балчик) с 20.10.

В хвърлянето на топка при момичетата двете плевенски атлетки Николова и Копчева отново окупираха първото и второто място, като Кристияна взе златото с 16.24 м, а Яна се окичи със среброто с резултат 9.03 метра. Тук трета с 8.20 м завърши Венелина Петкова от Трявна. Третото златно отличие Кристияна Николова взе в скока на дължина от място, където беше най-добра с постижение от 2.02 метра, следвана от представителките на Балчик и Трявна Мария-Магдалена Абрашева и Венелина Петкова, които приключиха състезанието с равни резултати от по 1.87 метра.

Рената Петкова беше най-добра в сектора за тласкане на гюле за девойки старша възраст, като спечели златния медал с резултат 13.86 метра. На почти два метра след нея втора остана Ивана Филипова от Хаммер-ХВ (Трявна) с постижение от 11.51 м, а бронзът стана притежание на другата плевенска гюлетласкачка Виктория Миткова с 10.63 метра. Виктория и Рената спечелиха още две отличия за АК "Георги Дъков", като при девойките в хвърлянето на чук те извоюваха съответно сребърно и бронзово отличие с резултати от 39.00 м за Миткова и 36.15 - за Петкова. Титлата тук грабна Антония Щерева от домакините с 42.10 метра.


Добавено в: Неделя, 19 Май 2013 13:36

Вторник,
 16 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.