Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Волен Дюлгеров от Асеновград стана победител в летния турнир по ускорен шахмат

PostHeaderIcon Волен Дюлгеров от Асеновград стана победител в летния турнир по ускорен шахмат

Новини - Шахмат
Волен Дюлгеров от ШК "Асеновец" спечели летния турнир по ускорен шахмат, който се проведе на 25 юли и беше организиран от СКШ "Плевен XXI", съобщават от плевенския клуб. Шахматистът от Асеновград стана победител, като набра 5.5 точки от 6 възможни, а в турнира взеха участие 18 състезатели на възраст от 6 до 16 г. Така Дюлгеров направи дубъл, след като той стана първи и в пролетното издание от шахматната верига. За победата си Волен получи право на безплатно участие в предстоящата школа на гм Александър Делчев, която ще се проведе от 23 до 26 август в плевенския клуб.

Второто място зае Стилиян Нановски с 5 спечелени партии, като по този начин взе наградата за първото място до 16 г. С 4 т. трети се класира Валентин Митев. Наградата до 10 г. извоюва Кристиан Милев със същия актив. 8-годишният Данислав Гърков бе най-добър в своята възрастова група с резултат от 4 точки.

Най-малката участничка в турнира, 6-годишната Преслава Петкова от ОДЗ "Еделвайс", получи грамота. Най-успешна игра от обучаващите се в лятното шахматно училище показа Александър Георгиев, който победи трима от противниците си.

Есенната надпревара на ускорената контрола ще се проведе в началото на месец октомври.


Добавено в: Неделя, 26 Юли 2015 10:20

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.