Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Женският отбор на "Спартак Плевен XXI" стана трети на Държавното първенство за сеньори

PostHeaderIcon Женският отбор на "Спартак Плевен XXI" стана трети на Държавното първенство за сеньори

Новини - Шахмат
Отборът на "Спартак Плевен XXI" за жени стана трети в страната на проведеното от 10 до 12 юли в град Червен бряг Държавно отборно първенство за сеньори. В него участваха отбори от 8 клуба в страната. Те играха по системата "всеки срещу всеки". Възрастите за право на участие бяха над 60 години за мъжете и над 50 за жените. Отлично се представи женският състав на "Спартак Плевен XXI", който спечели бронзовите медали. Плевенчанки играха в състав Петранка Стефанова, Веса Докова и Цветана Петрова.

Мъжкият отбор съставен от Тошко Кирков, Николай Ненчев и Иван Василев се класира на седма позиция. Това е очаквано, тъй като тимът е с доста по-голяма възраст (76 г.) от своите противници. 84-годишният Николай Ненчев пък бе най-възрастният играч на първенство.

Домакините от ШК "Михаил Тал" (Червен бряг) организираха отлично турнира, а техните отбори се класираха на второ място както при мъжете, така и при жените. Шампиони станаха "Енергия 21" (Добрич) при сеньорите и ШК "Казанлък" - при сеньорините.


Добавено в: Понеделник, 13 Юли 2015 08:27

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.