Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Злато и сребро за шахматистите на СКШ "Плевен XXI" от турнира "Купата на лъвчетата"

PostHeaderIcon Злато и сребро за шахматистите на СКШ "Плевен XXI" от турнира "Купата на лъвчетата"

Новини - Шахмат
Златен и сребърен медал спечелиха малките шахматисти на СКШ "Плевен XXI" на детския международен турнир "Купата на лъвчетата", организиран за девети път от ШК ЦСКА. Стилиян Нановски стана първи при момчетата до 14 години, а Любомира Ленкова грабна среброто при момичетата до 10 години. Аделина Тодорова пък се класира пета. Победител в малкия турнир "Б" стана Александър Ташев, а при по-големите, в турнир "А" купата спечели Калоян Попвасилев, и двамата от София. Състезанието се проведе на 6 и 7 юни при комфортни условия за игра в столичната зала "Арена Армеец" и събра над 130 деца от 4 възрастови групи - 8, 10, 12 и 14 години.

Замисълът на организаторите от ЦСКА да предоставят идеални условия на състезателите, треньорите и родителите по време на проявата, се реализира и те получиха оценка като за състезание, доближаващо се до световен форум. Освен в турнира, който се проведе в 7 кръга на класическа контрола, желаещите имаха възможност да се включат и в конкурс за решаване на шахматни задачи и етюди, както и в сеанс на едновременна игра, изнесен от състезатели на ЦСКА.

Раздадени бяха 8 комплекта медали и купи, сертификати за участие, парични и предметни награди. Проявата завърши с почерпка по парче торта и детско шампанско.


Добавено в: Четвъртък, 11 Юни 2015 09:44

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.