Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Малък плевенски шахматист с успех над националния шампион до 8 години

PostHeaderIcon Малък плевенски шахматист с успех над националния шампион до 8 години

Новини - Шахмат
На 6 и 7 юни в София се проведе "Турнир на лъвчетата". В него се включиха над 100 деца разделени в два потока. В турнир "А" играеха състезателите в групите до 12 и 14 години, а в турнир "Б" - тези до 8 и 10 години. Въпреки, че не успя да вземе медал отлично се представи Кристиян Георгиев от "Спартак Плевен XXI". Той набра 4.5 точки от 7 възможни, което му отреди 13-та позиция в общото класиране и 8-мо място в групата до 10 години. Жребият не беше благосклонен към малкия плевенски шахматист и още във втория кръг той срещна шампиона на България до 10 години Лъчезар Колев от когото загуби.

След две победи и едно реми Кристиян отново се завърна в челото, като в предпоследния кръг жребият му отреди да играе със Светлен Иванов ("Локомотив" София) - шампион на България до 8 години, който миналата година бе и състезателя с най-високо ЕЛО в света в тази възраст. Кристиян Георгиев обаче постигна победа. Тя е още по-ценна, защото момчето играе състезателно едва от една година и това е първа негова победа над национален състезател.

В последния кръг той загуби от един от силните състезатели в неговата група Кан Ефим (Бургас), което обаче не помрачи впечатленията от неговото добро представяне.


Добавено в: Сряда, 10 Юни 2015 10:05

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.