Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Дебют за женския тим на СКШ "Плевен XXI" в шахматната "А" група

PostHeaderIcon Дебют за женския тим на СКШ "Плевен XXI" в шахматната "А" група

Новини - Шахмат
Женският тим на СКШ "Плевен XXI" ще дебютира в група "А" на Държавното отборно първенство по шахмат, което ще стартира на 31 май в хотел "Гларус" в кк "Слънчев бряг", съобщават от плевенския клуб. Право на участие в Елитната дивизия имат отборите, класирани в шестицата за 2014 г. плюс още два отбора, спечелили квоти от миналогодишната група "Б". Те ще играят по 7 партии по кръгова система "всеки срещу всеки", като отборите при жените се състоят от 3 дъски с 2 резерви. В първенството се допуска и участието на чуждестранни състезатели.

За първи път СКШ "Плевен XXI", за който приоритет е предимно развитието на детско-юношеския шахмат, ще се състезава и при жените. Това става възможно, след като миналата есен отборът на клуба в състав мс Христинка Илиева, Сандра Трифонова и Александра Иванова успява да се класира за участие в елитната група за 2015 г.

Ръководството на СКШ "Плевен XXI" отправи покана за присъединяване в отбора на още две шахматистки, които преди години са играли за града ни от името на ШК "Полет". Едната покана беше приета и така в отбора ще се включи и фм Петранка Драганова, понастоящем състезателка на ШК "Казанлък".

Конкурентите на женския ни отбор в групата са съставите на "Локомотив" (Пловдив), ЦСКА, "Шах XXI" (София), "Етър" (Велико Търново), "Локомотив 2000" (Пловдив), "Кракра Пернишки герои" и "Бургас 64". Основната цел на отбора ще бъде оставане в групата, което означава класиране в шестицата.

Според регламента на турнира, БФ Шахмат поема разноските само на трите основни дъски, без резервите. Транспортните разходи също ще бъдат за сметка на шахматните клубове. СКШ "Плевен XXI" благодари на фирма "ЕМА ТРАНС" ООД с управител Тони Илиев, който пое ангажимент да покрие разходите на тима за транспорт.


Добавено в: Петък, 29 Май 2015 09:21

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.