Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Отлично представяне за шахматистите на СКШ "Плевен XXI" на турнира Опен Ловеч 2015

PostHeaderIcon Отлично представяне за шахматистите на СКШ "Плевен XXI" на турнира Опен Ловеч 2015

Новини - Шахмат
На 23 май, в чест на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в град Ловеч се проведе Открит турнир по ускорен шахмат, съобщават от СКШ "Плевен XXI". За участие се записаха 63 шахматисти, сред които 1 гросмайстор и още 8 с международни звания. Партиите се играха на гилотинна контрола - 25 минути на състезател, а системата на провеждане беше щвейцарска в 7 кръга. Плевенският клуб се представи с 14 свои състезатели, които се пребориха за 4 от наградите, обявени в регламента. С актив от 5 точки най-успешно бе участието на Валентин Митев, който спечели 1-во място сред шахматистите с ЕЛО под 2000. Вали беше 27-ми подред в стартовия списък, а зае десето място в крайното класиране. Малкият шахматист надигра опитния фиде майстор Димитър Серафимов и изпревари по точки много от изявените състезатели.

Ново отличие получи и Стилиян Нановски, който натрупа 4 точки и взе наградата при 18-годишните. Преди седмица момчето спечели първото място до 14 години на турнир в град Троян. Любомира Ленкова пък стана първа при момичетата до 10 години, а 6-годишната Нора Рашева бе наградена като най-малък участник в турнира.

Победител в турнира стана гросмайстор Васил Спасов, състезател на ШК "Марица Изток" - Раднево. Той спечели купата с актив от 6 точки и изпревари по допълнителни показатели международния майстор Радослав Димитров от ШК "Булмекс" - Велико Търново. Трети се класира фиде майстор Георги Филев от ШК "ЦСКА" с 5.5 точки.


Добавено в: Понеделник, 25 Май 2015 09:25

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.