Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Плевенчанка стана национална шампионка по шахмат, Кирил Георгиев защити титлата си при мъжете

PostHeaderIcon Плевенчанка стана национална шампионка по шахмат, Кирил Георгиев защити титлата си при мъжете

Новини - Шахмат
Светла Йорданова е новата републиканска шампионка по шахмат за жени. Състезаващата се за ШК "Етър" (Велико Търново) плевенчанка триумфира на Държавното индивидуално първенство по шахмат за мъже и жени, което се проведе от 18 до 26 април в хотел "Ростов" в Плевен. В първенството взеха участие 10 жени и 10 мъже. При жените в последния кръг Йорданова направи реми с гм Маргарита Войска и по този начин завоюва златния медал със 7 точки. Втора с 6.5 точки остана Войска ("Локомотив" - Пловдив), която е абсолютен рекордьор сред участниците с 11 титли. На третата позиция със същия актив, но по-лоши допълнителни показатели, се нареди Адриана Николова от "Локомотив 2000" (Пловдив). Шахматистката от ШК "Спартак Плевен XXI" Пламена Андреева завърши шампионата на предпоследното девето място с 2 точки.

Гросмайстор Кирил Георгиев (ЦСКА) пък спечели за трета поредна година държавната титла при мъжете. В партия от последния девети кръг Георгиев завърши реми с черните фигури на 31-ия ход срещу Васил Спасов ("Марица изток") и с актив от 7.5 точки заслужи трофея за шести път в кариерата си след 1984, 1986, 1989, 2013 и 2014 година. Водачът в схемата Иван Чепаринов ("Асеновец 2006"), национален шампион през 2004, 2005 и 2012 година, остана на второ място със 7 точки, след като в последния кръг надделя с черните фигури над  плевенчанина Красимир Русев на 48-ия ход. Само половин точка не достигна на състезателя на ШК "Спартак Плевен XXI", за да влезе в призовата тройка и така той финишира на четвърто място с актив от 5 точки. Петкратният победител Васил Спасов се класира трети с 5.5 точки.

Три специални награди бяха връчени от плевенския депутат Васил Антонов, който е член на управителния съвет на Българската федерация по шахмат. Плевенчанката Симонета Иванова, която сега защитава честта на ШК "Бургас-64", получи наградата за феърплей. Призове за отлично представяне в турнира получиха Пламена Андреева и Красимир Русев.


Добавено в: Неделя, 26 Април 2015 17:10

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.