Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Давид Цветанов спечели и втория турнир от веригата "Млад гросмайстор"

PostHeaderIcon Давид Цветанов спечели и втория турнир от веригата "Млад гросмайстор"

Новини - Шахмат
Нов безапелационен успех постигна плевенският шахматист Давид Цветанов. Ученикът в Математическа гимназия "Гео Милев" спечели и втория турнир от веригата "Млад гросмайстор". Както и в първия турнир в края на ноември, Цветанов победи при 12-16-годишните шахматисти с пълен актив от 6 точки. Втори с 4 т. е Никола Ненков от МГ "Гео Милев" - Плевен, а трети със същия точков актив, но с по-лоши турнирни показатели се нареди Стилиян Нановски от същото училище. Второто издание на надпреварата, което се проведе на 27 и 28 декември в хотел "Балкан", събра общо 38 участника, разделени в три турнира - за деца до 8 години, за деца до 10 години, а момичетата и момчетата до 12 и 16 години играха заедно, в един турнир. Регламентът беше общ за всички - швейцарска система в 6 кръга при контрола за мислене 60 минути на състезател.

При момичетата първа е Габриела Илиева с 4 т. Втора и трета с по 3.5 точки са съответно Никол Илиева и Гергана Димитрова. В състезанието до 10 години победител с 5 точки от 6 възможни е Преслав Велиев от Червен бряг. Следва го съгражданката му Патрисия Найманова, също с 5 точки, а трети с 4 точки е Никола Тодоров от НУ "Христо Ботев" - Плевен.

При най-малките, до 8 години, първи с 5.5 точки от 6 възможни е Данислав Гърков, първокласник от НУ "Христо Ботев" - Плевен. След него с 5 точки се нареди Алекс Борисов от Плевен, а на трето и четвърто място с по 4 точки завършиха Самоел Вътков от НУ "Отец Паисий" - Плевен и Валентин Филипов от ГПЧЕ - Плевен.

Третият турнир от шахматната верига "Млад гросмайстор" ще се проведе в края на месец януари 2015 г.


Добавено в: Вторник, 30 Декември 2014 18:44

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.