Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Мартин Дяков грабна Купа "Евроинс" за 2014 г.

PostHeaderIcon Мартин Дяков грабна Купа "Евроинс" за 2014 г.

Новини - Шахмат
Състезателят на СКШ "Плевен XXI" Мартин Дяков успя да натрупа най-много точки за генералното класиране във веригата шахматни турнири Купа "Евроинс" в Плевен, съобщават от плевенския клуб. Годишният приз му бе връчен на закриването на Третия турнир за 2014 година, който се проведе на 20 и 21 декември. Плевенският шахматист грабна купата с 50 точки от 60 възможни. Втори се класира Цако Иванов с 43 точки, а третото място зае Мариян Маринов с 42. С 40 точки, спечелени като победител от два турнира, на четвърто място се нареди Емил Шукин. В шестицата на генералното класиране влязоха Давид Цветанов и Валентин Митев с актив от 39 точки, които спечелиха купите за най-добре представили се състезатели до 14 и до 10 години.

Общо 55 са участниците в тазгодишната шахматна верига за любители, в която се включват шахматисти от 5 до 75-годишна възраст с българско ЕЛО под 2300, а 15 от тях са се състезавали и в трите издания. Във финалния турнир за тази година се записаха общо 31 участника, като сред тях имаше гости от София, Мездра и Ловеч. Кръговете бяха 7, системата Швейцарска, при едночасова контрола за мислене.

Според регламента бяха предвидени награди за заелите първите три места и в двете групи, както и за най-добре представила се жена, състезател до 8, 10 и 14 години и най-малък участник.

От ръководството на СКШ "Плевен XXI" изказват благодарности на ЗД "Евроинс" АД, агенция Плевен, с чието финансово съдействие клубът организира и провежда веригата турнири от 2009 година насам.


Добавено в: Вторник, 23 Декември 2014 12:40

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.