Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Давид Цветанов е победител в първия турнир от веригата "Млад гросмайстор"

PostHeaderIcon Давид Цветанов е победител в първия турнир от веригата "Млад гросмайстор"

Новини - Шахмат
Давид Цветанов спечели по безапелационен начин първия турнир от шахматната верига "Млад гросмайстор", който се проведе през уикенда в хотел "Балкан" в Плевен. При 12-16-годишните той завърши с пълен актив от 6 точки. Втори с 4.5 т. е Владимир Върбанов, а трети с 4 т. е Стивън Василев. Първото издание на надпреварата събра общо 42 участника, разделени в три турнира - за деца до 8 години, за деца до 10 години, а момичетата и момчетата до 12 и 16 години играха заедно, в един турнир. Регламентът беше общ за всички - швейцарска система в 6 кръга при контрола за мислене 60 минути на състезател. Изключението бе за най-малките - 8-годишните, на които бе дадено за мислене 30 минути за цялата партия.

При момичетата първа е Гергана Димитрова с 3.5 т. Втора и трета с по 3 точки са съответно Никол Илиева и Габриела Илиева. В състезанието до 10 години победител с 5 точки от 6 възможни е Кристиян Милев. Следва го с 4.5 т. Патрисия Найманова. С по 4 точки, съответно на трето, четвърто и пето място са Пламен Василев, Преслав Вельов и Никола Тодоров.

При най-малките, до 8 години, първи с 6 точки от 6 възможни е Данислав Гърков, първокласник от НУ "Христо Ботев" - Плевен. След него с по 4 точки се наредиха Алекс Борисов от Плевен, Дария Георгиева от НУ "Христо Ботев" - Плевен и Самоел Вътков, ученик в НУ "Отец Паисий" - Плевен.

Заелите първите четири места по възрастовите групи бяха наградени с шахматни книги, а грамоти получиха всички участници. Вторият турнир "Млад гросмайстор" ще се проведе на 27 и 28 декември, отново в хотел "Балкан".


Добавено в: Вторник, 25 Ноември 2014 11:43

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.