Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Малчугани мериха сили в шахматен турнир

PostHeaderIcon Малчугани мериха сили в шахматен турнир

Новини - Шахмат

През миналата седмица в зала "Спартак" се проведе детски турнир, организиран от шахматен клуб "Спартак Плевен XXI", съобщава "Посредник". В него взеха участие 10 деца. Всички бяха до 10 години и за 9 от тях това бе първия турнир в живота. Системата бе "всеки срещу всеки" по правилата на ускорения шах. След много емоции и за състезателите и за техните родители, на първо място с 9 точки се класира Кристиян Георгиев, следван от Никола Тодоров и Алекс Борисов съответно с 8 и 7 точки.

Това е първият турнир за най-малката група състезатели, които се подготвят в плевенския клуб от треньора Михаил Гигов. През 2015 година ще се организира верига от такива турнири с комплексно класиране под името "Млади надежди".

Веднага след състезанието първите двама шахматисти заминаха на четвъртия детски турнир "МОЛ-България" в София, който се състоя на 15 ноември. В него взеха участие 79 състезатели от цялата страна до 12 години, които играха 7 кръга по "швейцарска система". Въпреки че бяха от най-малките, плевенските състезатели се класираха много добре. Никола Тодоров набра 4, а Кристиян Георгиев - 3 точки, които им отредиха места в челната десетка на тяхната възрастова група.


Добавено в: Петък, 21 Ноември 2014 12:11

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.