Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Варненец спечели шахматната "Купа Плевен XXI"

PostHeaderIcon Варненец спечели шахматната "Купа Плевен XXI"

Новини - Шахмат

Варненският шахматист Павел Янев от клуб "Каиса" е безапелационният победител в провелия се този уикенд в Плевен турнир за "Купа Плевен XXI", съобщава ИнфоПлевен. Той спечели купата с 6.5 точки от 7 възможни. Отличието му бе връчено от председателя на СКШ "Плевен XXI" гросмайстор Борис Чаталбашев. На второто място с 6 точки е Владимир Петров от Столичния център по шах (СЦШ). Трети е Емил Стефанов от "Етър" (Велико Търново), който също натрупа 6 точки. На следващите три места са Михаил Гигов от "Спартак Плевен XXI", който със своите 5.5 точки стана най-добре представил се плевенчанин в турнира и така заслужи купата "Д-р Милчо Цветков".

Дарио Дерешки спечели награда за първо място във възрастова група до 20 години и приз за най-добре представил се състезател на СКШ "Плевен XXI".

Турнирът за "Купа Плевен XXI" се проведе по повод 15-годишнината на спортния клуб по шахмат "Плевен XXI". Участие взеха 112 състезатели от цялата страна. Главен съдия на турнира беше международният рефер Димитър Илиев от София. На проявата бяха връчени 15 плакета с логото на клуб "Плевен XXI" на състезатели, за принос към клуба, и 15 плакета на фирми-спонсори.

В отделните възрастови групи награди взеха:
  • При жените - Стефи Бедникова от "Шах 21" (София), а при ветераните - Димитър Серафимов от Габрово.
  • При девойките до 20 г. наградата спечели Сандра Трифонова от "Плевен XXI".
  • Първото място при момичета до 14 г. спечели Габриела Илиева от СКШ "Михаил Тал" (Червен бряг), а при момчетата в същата възрастова група - Мартин Петров от СЦШ - София.
  • При момчетата до 10 г. първи е Ивайло Генов от "Каиса" (Варна), а при момичета - Ралица Илиева от "Ан пасан" (София).
  • В групата до 8 години първи е Атанас Кулев от клуб "Бадев" (София), а при момичета - Дария Георгиева от "Плевен XXI".
  • Най-малка участничка в надпреварата е Диляна Иванова от "Пристис" (Русе), а при момчетата - Теодор Кръстев от "Плевен XXI", които също получиха награди от организаторите.
  • Носител на Купа "Зоя Петкова" стана Мартин Василев от "Локомотив" (София), с 4.5 точки. Той е най-добре представил се шахматист до 12 години.


Добавено в: Вторник, 07 Октомври 2014 10:36

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.