Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Нова победа за Ивелин Чапанов в клас НС3 на планинския рали шампионат

PostHeaderIcon Нова победа за Ивелин Чапанов в клас НС3 на планинския рали шампионат

Новини - Моторни спортове
Плевенският рали пилот Ивелин Чапанов се завърна на победния път. Вчера състезателят на "Плевен Рейсинг Тим" спечели първото място в неговия клас НС3 в десетото юбилейно издание на "Рали Панагюрище", което е част от държавния шампионат по планинско изкачване. Плевенчанинът с неговото Рено Клио се нареди на трета позиция в главното генерално класиране, като изостана на 43.42 секунди зад победителя Любен Каменов от "Каменов Рали Тим" с Мицубиши Лансър, който грабна купата на "Асарел-Медет" за втора поредна година. Общото време на Каменов е 6:43.43 минути. След него със 7:13.39 мин. е Любомир Мечков, също с Мицубиши от тима на "Джордан Рейс".

В клас НС3 Чапанов завърши на първо място за четвърти път през този сезон. Плевенският автомобилен състезател заформи много здрава битка с габровеца Стефан Стоев (АРА Моторспорт, Хонда Сивик), като в крайна сметка успя да го изпревари в крайното класиране с почти три секунди - 2.59.

"Здрава закачка сме си направили двамата - обяснява за RallyXpress Чапанов. - Много съм доволен, че си върнахме лидерството и затвърдихме позицията си. В класа първенството става много интригуващо и силно ще мотивира зрителите и феновете ни!". Съотношението на победите е 4:1 за Чапанов, а в точките в клас НС3 той е пред габровския пилот само с 3 - 100:97.

В "Рали Панагюрище 2015" взеха участие 29 автомобилни състезатели, като само двама не успяха да завършат. Следващият шести кръг от националното планинско първенство ще бъде на 25 и 26 юли, когато ще се състои "Рали Осогово" край Кюстендил.


Добавено в: Понеделник, 06 Юли 2015 08:43

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.