Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Писта "Долна Митрополия" приема кръг от шампионата по издръжливост

PostHeaderIcon Писта "Долна Митрополия" приема кръг от шампионата по издръжливост

Новини - Моторни спортове
Този уикенд, 20 и 21 юни, писта "Долна Митрополия" край Плевен ще посрещне втория кръг от българския шампионат за издръжливост с автомобили на писта, информира Спортал. Повече от 30 коли са заявили участие в двете групи - "туристически" и "състезателни". Автомобилите ще се състезават в три дисциплини - Endurance Pole (квалификация), Endurance Sprint (1-часово състезание) и Endurance (3-часово състезание за издръжливост). Най-много заявки има за дисциплината Sprint.

Все още доста от участниците не се осмеляват да изпитат надеждността на своите автомобили в коронното 3-часово състезание, но не крият своите амбиции и желание да разработят автомобилите си така, че това да бъде възможно. Тренировъчната сесия в събота започва от 10 часа, а квалификациите Endurance Pole ще бъдат проведени от 16 часа.

В неделя Endurance Sprint стартира в 10.30 часа, а 3-часовият традиционен Endurance ще започне в 13 часа.

Ето и малко повече подробности за отделните дисциплини:

  • Endurance Pole - 20-минутна сесия, в която за резултат се взима средно аритметичното време между двете най-бързи обиколки, направени по време на сесията. Освен за отделно класиране, времената са валидни и за подреждане на стартовата решетка на дисциплините Endurance Sprint и Endurance. 
  • Endurance Sprint - Едночасово състезание за издръжливост, с едно задължително спиране в бокса. Особеност е, че участието не е задължително отборно - може да участва и един състезател, самостоятелно.
  • Endurance - Традиционното състезание за издръжливост, с продължителност 3 часа, включващо отборно участие с един автомобил, много тактика и комбинативност за постигане на най-добри резултати.


Добавено в: Четвъртък, 18 Юни 2015 19:05

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.