Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Нов триумф за Ивелин Чапанов, печели и рали "Българка" в клас НС3

PostHeaderIcon Нов триумф за Ивелин Чапанов, печели и рали "Българка" в клас НС3

Новини - Моторни спортове
Плевенският автомобилен пилот Ивелин Чапанов триумфира за трети пореден път в стартовете от тазгодишния Планински рали-шампионат. Състезателят на Плевен рейсинг тим със своето Рено Клио грабна победата в клас НС3 в рали "Българка", което се проведе на 6 и 7 юни край Сливен. Това е трети пореден успех от три кръга през този сезон за плевенчанина, като в първия и втория кръг той беше най-добър в своя клас и в планинските изкачвания край Шумен и Благоевград. Днес Чапанов завърши надпреварата край Сливен с време 8:39.26 минути, като остави зад себе си на шест секунди Стефан Стоев (АСК Ара Моторспорт - Габрово) и Милен Узунов (АСК Казанлък), и двамата с Хонда Сивик.

В крайното генерално класиране плевенският автомобилен състезател се нареди на седма позиция на почти 48 секунди зад победителя - Любен Каменов от АСК Каменов рали тим с Митсубиши Лансър Ево 8, който финишира за 7:50.27 мин. Втори и трети в крайното класиране завършиха Пламен Стайков от АСК Евроком рали тим и Любомир Мечков от АСК Джордан рейс, които бяха зад волана на автомобили Митсубиши Лансър Ево 8.

41 рали-състезатели се включиха в планиското рали "Българка", като завършиха 39. Следващото изпитание за Ивелин Чапанов ще бъде след две седмици (20 и 21 юни), когато ще се състои четвъртия кръг от планинското първенство на България - рали "Раховец" край Велико Търново.



Добавено в: Неделя, 07 Юни 2015 16:42

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.