Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Голям успех за плевенския спорт!!! Момчетата на Шугар са трети в България!

PostHeaderIcon Голям успех за плевенския спорт!!! Момчетата на Шугар са трети в България!

Новини - Хандбал
Момчетата до 12 години на хандбален клуб Т&С Шугар (Плевен) постигнаха един от най-големите успехи през последните години на плевенски отбор в колективните спортове. Възпитаниците на Силвия Марковска и Виктория Марковска спечелиха бронзовите медали на проведеното между 15 и 17 май Държавно първенство в град Шумен. В срещата за третото място малките плевенски хандбалисти се наложиха над тима на Албатрос (Бургас) с 18:16 (8:6) и се окичиха с бронзовите отличия в националния шампионат. Нашите момчета бяха много близо и до класиране във финала, като в полуфиналния мач водеха на полувремето над Спартак (Варна) с 4:3, но в крайна сметка отстъпиха само с два гола разлика - 11:13. Според наставника на Шугар Силвия Марковска само липсата на шанс е попречила на хандбалистите ни да играят за златните медали.

"Турнирът беше много силен, като в него участваха тимове от градове с традиции в този спорт в мъжкото направление, като Бургас и Варна. Постигнахме много голям успех, като мога да похваля целия тим за старанието и себераздаването на терена. Имахме сили и за финал, но шансът ни обърна гръб и в срещата с варненци пропуснахме 5 дузпи, което реши двубоя в полза на Спартак", коментира след края на турнира старши треньорът на отбора.

Момчетата на Шугар стигнаха до полуфиналните битки, след като в своята предварителна група "Б" постигнаха три убедителни победи. В първия си мач плевенските хандбалисти се наложиха над ХК Кубрат с 16:9 (10:6), след което разгромиха и Локомотив (Каспичан) с 18:11 (5:3). В последния си двубой от групата плевенчани се справиха и със съпротивата на бургаския Албатрос, като спечелиха с 14:9 (10:4) и си извоюваха място в полуфиналите.

"Искам да изкажа от името на клуба своите големи благодарности за оказаната подкрепа на родителите на малките ни хандбалисти, без чиято помощ нашето участие във финалната осмица на Държавното първенство щеше да бъде невъзможно. Те подкрепиха участието на тима, не само финансово, но и съставиха най-мощната агитка в залата в Шумен", допълва Марковска.

Шампион на България по хандбал при момчетата до 12 години стана отборът на Фрегата (Бургас), който победи в мача за 1-2 място Спартак (Варна) с 19:17. Сред отличените състезатели след края на шампионата попадна и плевенският хандбалист Любомир Пенков, който бе избран за най-добър десен гард във финалния турнир.

Ето и имената на бронзовите медалисти от ХК Шугар (Плевен): Мартин Борисов и Иван Дунков (вратари), Браян Йорданов (капитан), Николай Георгиев, Анатоли Велев, Любомир Пенков, Ивайло-Кристиян Цеков, Кристиян Андреев, Георг Петров, Георги Христославов, Валентин Бъчев, Иван Петков, Александър Цанов, Емил Кръстев, Румен Ангелов, Илиян Стоянов и Дамян Георгиев.
Старши-треньор: Силвия Марковска
Младши-треньор: Виктория Марковска


Добавено в: Неделя, 17 Май 2015 15:19

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.