Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Момчетата и момичетата на Шугар ще играят във финалите на Държавното първенство по хандбал

PostHeaderIcon Момчетата и момичетата на Шугар ще играят във финалите на Държавното първенство по хандбал

Новини - Хандбал
Момчетата и момичетата до 12 години на хандбален клуб Т&С Шугар (Плевен) постигнаха поредните си големи успехи. Възпитаниците на Силвия Марковска и Виктория Марковска ще участват в края на тази и в началото на следващата седмица в Държавните финали в тази възрастова група. Турнирът на финалната осмица при момчетата ще се състои от 15 до 17 май в Шумен, като малките плевенски хандбалисти добиха правото да се борят за медалите, след като наскоро спечелиха Зоналните финали в Плевен. До момента са ясни само четири от съперниците на нашите момчета. Това са тимовете на Спартак (Варна), Локомотив (Мездра), Албатрос (Бургас) и домакините от Шумен-61. Ден по-рано, на 14 май ще се проведе и квалификационен турнир, в който ще вземат участие отборите на Локомотив (Каспичан), ХК Кубрат, Добруджа (Добрич) и Фрегата (Бургас). Първите три от този бараж ще попълнят финалната осмица.

След тегления жребий плевенският тим попадна в група "Б", заедно с бургаския Албатрос. Другите два отбора в групата ще се определят след изиграването на квалификационния турнир на 14 май. Мачовете в двете групи ще се играят на 15 и 16 май. Полуфиналите са насрочени за 16.40 и 17.30 ч. в събота, 16 май, а финалът е на 17 май (неделя) от 12.00 часа, като час преди него е срещата за 3-4-то място.

Държавните финали при момичетата до 12 години пък ще се проведат на 18 и 19 май в Габрово, като съперници на плевенските хандбалистки ще бъдат отборите на Нове-99 (Свищов), Васил Левски (Нови Пазар), Опака-1974 (Опака), Бъки (Габрово), ХК Павликени и ХК Панагюрище.

Жребият отреди момичетата на Шугар да попаднат в група "Б", като компания ще им правят отборите на ХК Панагюрище и Опака-1974. Другите четири състава оформят предварителна група "А" на турнира. В понеделник, 18 май, Шугар ще играе от 12.40 часа с Панагюрище, а малко по-късно същия ден, от 15.10 часа - с Опака-1974. Полуфиналите са насрочени за 19 май сутринта, а финалът на Държавното първенство при момичетата ще бъде от 13.10 часа във вторник.

За Плевенспорт наставникът на ХК Шугар Силвия Марковска сподели, че и двете селекции на клуба отиват на финалите с надежда за медал. "Плевенският хандбал е един от спортовете, който винаги е носел и ще продължава да носи слава на нашия град. Успехите, обаче като че ли остават малко на заден план и на тях не се отдава толкова внимание, колкото на някои други по-комерсиални спортове. Основният проблем при нас е финансирането. В някои моменти сме принудени дори да търсим помощ и подкрепа от родителите на някои наши състезатели, за да могат талантливите ни хандбалисти да продължат да се развиват и да участват в различни състезания и турнири", отбелязва старши треньорът на Шугар.

"Надяваме се скоро на хандбала в Плевен да се гледа с по-добро око, така както е в някои други центрове на този спорт в страната, като Габрово, Велико Търново, Варна, Бургас, Ловеч", допълва с надежда Силвия Марковска.


Добавено в: Сряда, 13 Май 2015 15:06

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.