Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Елизабет Оморегие заби 34 гола в Шампионската лига по хандбал през този сезон

PostHeaderIcon Елизабет Оморегие заби 34 гола в Шампионската лига по хандбал през този сезон

Новини - Хандбал
Тъмнокожата плевенска перла Елизабет Оморегие завърши сезона в Шампионската лига по хандбал за жени с 34 отбелязани гола. 18-годишната хандбалистка на Крим Меркатор (Словения) беше с основен принос за доброто представяне на тима в най-силното състезание в Европа и достигането му до осминафиналната групова фаза на турнира. Припомняме, че словенският отбор преодоля предварителната си група, след като завърши на трето място след две победи и четири загуби. Тимът на Оморегие спечели като домакин срещу Хипо (Австрия) с 32:20, както и изненадващо победи като гост лидера Динамо (Русия) с 26:25. Така съставът от Любляна продължи в следващия групов етап на турнира. Там словенките не се представиха много добре и претърпяха шест поредни поражения и завършиха на последното шесто място в група 1. Отборът на Крим Меркатор падна по два пъти от Будучност (Черна гора), Вардар (Македония) и Тюрингер (Германия).

Със своите 34 попадения Лиза Оморегие се нарежда на четвърто място по голмайсторски умения сред своите съотборнички. С повече точни удари във вратите на съперниците в Шампионската лига през този сезон са само словенката Тамара Мавсар - 73 гола, македонката Мириета Бажрамоска - 59 и друга словенка, Аля Корен, която има 38 попадения. Другата българка в Крим Глория Павлова завършва сезона в лигата с 2 гола. В две от срещите перспективната плевенчанка с нигерийски корени е нанизала по 5 попадения - при двете поражения от черногорския Будочност, като домакин с 20:23, както и като гост с 20:39.

Статистиката от представянето на Лиза в нейния дебютен сезон за словенския тим ясно показва, че независимо от крехката й възраст тя се превръща в един от основните играчи на отбора, като много хандбални специалисти и предричат бляскаво бъдеще. Признание за силната игра на Елизабет Оморегие е и включването й в номинациите за най-добра млада хандбалистка в Шампионската лига за сезон 2014/2015 г.


Добавено в: Петък, 03 Април 2015 14:54

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.