ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак (Плевен) с впечатляващо завръщане в "Б" група (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Спартак (Плевен) с впечатляващо завръщане в "Б" група (+СНИМКИ)

Новини
Спартак (Плевен) се завърна по впечатляващ начин в професионалния футбол. Пред около 1 000 зрители момчетата на Бойко Цветков и Роберт Петров разбиха в първия си мач от новото първенство на "Б" група Пирин (Разлог) с 4:1 и дадоха сериозна заявка, че ще бъдат един от кандидатите за челните позиции в шампионата. Два гола за победата на плевенчани вкара новият капитан на тима Васил Шопов, а с по едно попадение се отчетоха Стефан Христов и Христо Кирев. Прави чест на гостите, че през целия мач играха открито, без грубости, като в края на срещата дори стигнаха до почетен гол, дело на Иван Юруков от фаул. В състава на Спартак за двубоя не влязоха леко контузените титуляри Живко Господинов и Цветомир Тодоров.


Двубоят започна сравнително равностойно, като първи до положение стигнаха домакините, като в 10-ата минута Стефан Христов получи удобна топка в наказателното поле, стреля, но стражът на Пирин Петър Дебърлиев изби. При последвалата добавка Антони Иванов не успя да намери вратата и топката излезе в аут.

В следващите няколко минути футболистите от Разлог на два пъти можеха да открият, като първо в 12-ата минута Виктор Шишков отправи хубав фалцов удар от линията на пеналта, но Марин Орлинов се хвърли и спаси. Три минути по-късно Николай Хаджиниколов стреля мощно от около 25 метра под гредата, но отново младият вратар на Спартак със страхотен рефлекс изби в корнер влизащата топка.

Тези две добри ситуации, пропилени от гостите, като че ли стресна играчите на "синьо-белите" и те се развилняха и нагледно показаха кой е по-добрия отбор в мача. В 17-ата минута Стефан Христов получи нов хубав пас в полето пред Дебърлиев, но този път с лек техничен удар прати топката в мрежата за 1:0. Само две минути след това отново Христов напредна по дясното крило и изпрати брилянтно подаване в наказателното поле към Васил Шопов, който с прецизен шут матира за втори път Дебърлиев.

В 21-ата минута спартаковци можеха да вкарат и нов гол, но ударът на Шопов, след страхотна самостоятелна акция, мина покрай гредата. До края на полувремето играта се водеше предимно в центъра, като нямаше много опасности пред двете врати.

Десетина минути след почивката футболистите на Пирин можеха да направят мача по-интересен, но за пореден път Марин Орлинов беше на мястото си, като парира майсторски силен удар на Димитър Димитров. След ответната атака домакините отново се прегръщаха, като автор на попадението, за втори път в двубоя, беше Васил Шопов. Голът стана след прекрасно нападение на Спартак с няколко паса. В 74-ата минута влезлият като резерва Николай Ботев също можеше да се разпише, но силният му удар по диагонала беше спасен от Дебърлиев.

В 79-ата минута Спартак осъществи нова страхотна атака през центъра, като Стефан Христов навърза двама защитници на гостите, след което намери непокрит в наказателното поле крилото Христо Кирев, за когото не беше трудно да направи резултата разгромен - 4:0. Четири минути преди края Пирин стигна до почетно попадение, като Иван Юруков вкара майсторски гол от пряк свободен удар и фиксира крайното 4:1, като кълбото се заби под сглобката на вратата на домакините.

В други срещи от кръга в "Б" група Лудогорец II - Дунав (Русе) 2:3, Нефтохимик (Бургас) - Локомотив (Мездра) 2:1, Ботев (Гълъбово) - Локомотив (Горна Оряховица) 2:1, Верея (Стара Загора) - Септември (Симитли) 4:0, Созопол - Банско 2:1 и Поморие - Оборище (Панагюрище) 3:0.

В следващия втори кръг Спартак ще гостува на Верея, като двубоят ще се състои на 1 август (събота) от 18.00 часа в Стара Загора.

Спартак: Марин Орлинов, Пламен Тенев, Стенислав Георгиев, Георги Пейчев, Кристиян Григоров, Тихомир Тодоров, Христо Кирев (85 Иван Дянков), Антони Иванов (77 Преслав Антонов), Стефан Христов, Васил Шопов, Жулиен Бенков (57 Николай Ботев).

{gallery}Spartak_Pirin-Razlog{/gallery}


Добавено в: Събота, 25 Юли 2015 21:30

Четвъртък,
 18 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.