ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак тресна и Локомотив (Горна Оряховица) с два гола на Преслав Антонов (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Спартак тресна и Локомотив (Горна Оряховица) с два гола на Преслав Антонов (+СНИМКИ)

Новини
Младият тим на Спартак (Плевен) спечели и втория контролен мач от лятната си подготовка. Възпитаниците на Бойко Цветков се наложиха над силния отбор на Локомотив (Горна Оряховица) с 2:0, като срещата се игра на стадион "Плевен". Два гола за победата на "синьо-белите" заби юношата Преслав Антонов, който излезе като титуляр в двубоя на мястото на голмайсторът на тима от миналото първенство Стефан Христов. Гостите от Горна Оряховица не впечатлиха с нищо, като почти не създадоха опасности пред двамата вратари на Спартак - Марин Орлинов и Димитър Пантев. Плевенчани подпечатаха своя успех още през първото полувреме, след което вече водеха с 2:0. Наставникът на домакините пусна в стартовия състав само четирима от основните си футболисти - централните защитници Живко Господинов и Кристиян Григоров, както и халфовете Васил Шопов и Антони Иванов.

Срещата премина в лежерно темпо със сравнително малко опасности пред двете врати. Все пак в 20-ата минута Преслав Антонов можеше да вкара, но ударът му с глава беше спасен лесно от стражът на гостите. Десет минути по-късно младокът се реабилитира, като отбеляза хубаво попадение. Той получи прекрасен пас от Васил Шопов в наказателното поле и с точен и плътен шут по земята в долния десен ъгъл откри - 1:0.

В 37-ата минута бранител на Локомотив направи фатална грешка, като опитът му да върне една топка към вратаря на "железничарите" беше неуспешен и дебнещия наблизо Антонов се добра пръв до кълбото и с леко чукване я мушна в мрежата за втори път. През първата част гостуващия тим имаше само едно положение, като удар на техен футболист от дъгата на наказателното поле мина на сантиметри до десния стълб.

След почивката в игра за Спартак се появиха почти всички резерви, между които и по-опитните Стенислав Георгиев, Тихомир Тодоров и Стефан Христов. На терена влязоха и всички нови попълнения, като се понрави включването на атакуващия играч Николай Ботев, който дойде в тима преди няколко дни.

Второто полувреме не се запомни с почти нищо интересно, като локомотивци се опитаха да владеят повече топката, но така и не създадоха кой знае какви опасности пред Пантев. Така Спартак напълно заслужено се поздрави с втори пореден успех в контролите, след като в първия си мач преди новия сезон се наложиха с 4:2 в Трявна над Нефтохимик (Бургас).

Следващата проверка на спартаковци по програма трябва да се играе на 4 юли (събота), когато в Правец техен съперник ще бъде новия член на "А" група - Монтана.

Спартак: Марин Орлинов, Георги Пейчев, Кристиян Григоров, Пламен Тенев, Живко Господинов, Антони Иванов, Христо Кирев, Жюлиен Бенков, Преслав Антонов, Васил Шопов, Иван Денков (Димитър Пантев, Стенислав Георгиев, Даниел Гергов, Борислав Желязков, Ивайло Тодоров, Тихомир Тодоров, Християн Василев, Виктор Митов, Николай Ботев, Стефан Христов).

{gallery}Spartak_Loko-Gorna_kontrola{/gallery}

Добавено в: Сряда, 01 Юли 2015 20:42

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.