ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак надви Бдин с 3:2 и вдигна купата! (+СНИМКИ И ВИДЕО)

PostHeaderIcon Спартак надви Бдин с 3:2 и вдигна купата! (+СНИМКИ И ВИДЕО)

Новини
Футболистите на Спартак (Плевен) вдигнаха купата по случай спечелването на шампионската титла в Северозападната "В" група. Веднага след днешния мач срещу Бдин, спечелен от плевенчани с 3:2, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков връчи приза за първото място на капитана на "синьо-белите" Любомир Иванов. Под звуците на химна на Шампионската лига, играчите и треньорите на Спартак, както и феновете по трибуните, се радваха на спечеления трофей и на завръщането на тима в професионалния футбол. Преди това спартаковци надвиха, макар и трудно, гостуващия Бдин, като головете за домакините отбелязаха Любомир Тодоров и Стефан Христов през първото полувреме и Станислав Георгиев, след почивката. За видинчани и двете попадения отбеляза много силно игралия в срещата Цветомир Тодоров. И двата тима натресоха и по един път гредите, а "синьо-белите" пропуснаха и редица положения, като най-много се отличи влезлият като резерва Преслав Антонов, който на три пъти не успя да вкара от много чисти позиции.

Двубоят, който бе от 25-ия кръг на първенството, премина лежерно, като футболистите на двата отбора играеха предимно в атака, като допуснаха доста грешки в защитен план. Гостите от Видин действаха доста добре в предни позиции и на моменти определено затрудняваха бранителите на Спартак. Все пак плевенчани владееха по-често топката и имаха леко териториално предимство. Още в първите минути на мача стражът на Бдин Христо Матев трябваше на два пъти да избива опасни удари на Стефан Христов и Любомир Тодоров.

Така се стигна до 15-ата минута, когато Любчо Тодоров, след хубав авантаж даден от главния съдия при фаул срещу Антони Иванов, получи топката вдясно в наказателното поле на гостите и с премерен шут откри - 1:0. Гостите отвърнаха с точен удар с глава, но Станислав Антонов спаси. В следващата атака спартаковци стигнаха до ъглов удар. След неговото изпълнение кълбото попадна у голмайстора на групата Стефан Христов, който отбеляза хубав гол и покачи на 2:0.

Играчите на Бдин не се предадоха и продължиха да търсят попадение. Първо Васил Калоянов нацели страничната греда, а малко по-късно, в 28-ата минута Цветомир Тодоров наказа грешка в отбраната на домакините и с удар под плонжа на Антонов намали - 2:1. До края на полувремето Васил Шопов проигра едно положение, като остана сам срещу Матев и макар че стреля силно, вратарят на Бдин с вещина парира шутът му.

По време на почивката бяха наградени юношеските тимове на Спартак за призовите им класирания в зоналните групи. Купата на младшата възраст връчи шефът на ЗС на БФС във Велико Търново Трифон Иванов, а легендата на плевенския футбол Пламен Гетов награди отбора на старшата възраст.

След антракта пропуските пред вратата на Бдин следваха един след друг. Шопов на два пъти не съумя да вкара, като при първото положение от два метра с глава не уцели вратата, а при второто - след корнер стреля, но играч на гостите изби в нов ъглов удар. Все пак в 59-ата минута логичното се случи и крайният защитник на Спартак Станислав Георгиев получи перфектен пас от Христов в малкия пеналт и с хубав прехвърлящ удар в далечния ъгъл покачи на 3:1.

В следващите минути домакините заиграха на ходом и зачакаха края на двубоя, но футболистите на Бдин не се отказваха да гонят поне по-почетна загуба. Така в 70-ата минута Цветомир Тодоров отбеляза, след като получи подаване зад гърба на защитата на домакините, надигра излезлия напред Антонов и реализира за 3:2. В минутите до края на мача главно действащо лице на терена се оказа резервата в състава на "синьо-белите" Преслав Антонов, който три пъти не успя да вкара. Най-фрапиращото положение беше в 74-ата минута, когато Стефан Христов направи хубав пробив отляво и намери младока напълно непокрит в наказателното поле на Бдин, но нападателят на Спартак вместо да скъса мрежата, не можа да уцели празната врата и заби топката в напречната греда.

Домакините можеха и да бъдат наказани за пропуските, като в 79-ата минута отново Цветомир Тодоров намери хубаво топката от воле в пеналта на плевенчани, но Антонов беше на мястото си и с последни усилия успя да избие в корнер, като предотврати изравняване. В последната минута на терена се появи за своя дебют Виктор Митов, който замени Стефан Христов и таранът напусна под бурните аплодисменти на публиката.

В последния 26-ти кръг на Спартак предстои визита в Козлодуй, където на 31 май от 18.00 часа ще срещне местния тим Ботев в мач без никакво значение.

Спартак: Станислав Антонов, Станислав Георгиев, Кристиян Григоров, Роберт Петров, Живко Господинов, Тихомир Тодоров, Любомир Тодоров (46 Пламен Илиев), Антони Иванов (61 Преслав Антонов), Стефан Христов (90 Виктор Митов), Васил Шопов, Любомир Иванов.


{gallery}Spartak_Bdin2015{/gallery}


Добавено в: Събота, 23 Май 2015 20:28

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.