ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Партизан измъкна победата в областното дерби с Ювентус

PostHeaderIcon Партизан измъкна победата в областното дерби с Ювентус

Новини
Отборите на Партизан и Ювентус изиграха интересно областно дерби, което бе от 24-ия кръг от първенството на Северозападната "В" група. Гостите от Малчика имаха преимущество, особено през първото полувреме, но редицата пропуски ги лиши от спечелването на поне точка на градския стадион в Червен бряг. И двата отбора могат да бъдат недоволни от отсъжданията на главния съдия Ивайло Петров от Ловеч, който още в 3-ата минута отмени гол за домакините, заради малко спорна засада. В 11-ата минута пък футболистите от Партизан откриха, като Петър Петров получи пас зад защитата на гостите, стреля, но Веселин Ганчев изби. Топката обаче попадна в краката на непокрития Цветан Петров, който необезпокояван намери целта и даде преднина на своя тим - 1:0. След попадението от щаба на Ювентус изразиха претенции, че Петър Петров е бил в положение на засада в момента, когато е получил коженото кълбо.

Преди гола за Партизан, Сергей Стефанов от гостите пропусна да вкара, като останал сам се засуети и отправи слаб удар в краката на Свилен Младенов. В следващите минути гостите имаха тотално преимущество, като само липсата на шанс ги лиши от изравнителен гол. Първо в 15-ата минута Владислав Кинчев стреля с глава, но топката премина покрай вратата, а минута след това Константин Генков отправи хубав шут по диагонала, като този път Младенов изби. Все пак логичното се случи и в 21-ата минута Ювентус изравни. Генков напредна по лявото крило и с хубав диагонален пас намери Стефанов по другия фланг, който веднага върна в наказателното поле, където отново Генков се озова на добра позиция и с глава реализира за 1:1.

В 26-ата минута тимът от Малчика можеше да излезе напред в резултата. Генков стреля с глава след подаване от корнер, но футболист на домакините изчисти от голлинията в нов ъглов удар. Малко по-късно отново на играчите от Партизан се наложи да се отбраняват геройски и да предотвратяват сигурен гол, като стражът им спаси силен удар на Тони Панков от упор, а в последвалото меле топката отново беше избита съвсем близо до голлинията.

В края на първата част се доказа футболното правило, че ако не вкарваш, ще ти вкарат. В последната минута преди почивката съдията отсъди двоен удар за Партизан заради техническо нарушение на Ивайло Иванов. Юлиян Младенов получи къс пас от фаула и с хубав удар даде отново преднина на своя тим - 2:1.

През второто полувреме темпото на игра спадна и макар че гостите се опитаха да променят резултата, това не се случи и тимът на Партизан взе ценни три точки в битката за деветото място в класирането. В момента на него се намират техните съперници от Малчика с 27 точки, а съставът от Червен бряг е 11-ти с пункт по-малко. Зад гърба им диша и отборът на Павликени, който заема 12-та позиция с 24 точки.

В предпоследния 25-ти кръг Партизан ще гостува именно на Павликени, като срещата ще се играе на 23 май (събота) от 18.00 часа, а Ювентус ще прибави служебни три точки срещу отказалия се отбор на Ситомир (Никопол).

Партизан: Свилен Младенов, Цветослав Игнатов, Галин Великов, Любослав Проданов (90 Теодор Петков), Цветомир Димитров, Юлиян Младенов, Момчил Стоянов, Цветомир Петков, Цветан Петров, Петьо Славчев (67 Теодор Лазаров), Петър Петров (80 Владимир Русинов).

Ювентус: Веселин Ганчев, Любомир Йозов, Валентин Антонов, Преслав Кочев (46 Венелин Лазаров), Йонко Коев, Владислав Кинчев, Тони Панков, Николай Генов (40 Ивайло Иванов), Константин Генков (75 Стефан Василев), Сергей Стефанов, Ивайло Дюлгеров.



Добавено в: Неделя, 17 Май 2015 22:44

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.