ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак взе областното дерби срещу Левски 2007 с 2:0

PostHeaderIcon Спартак взе областното дерби срещу Левски 2007 с 2:0

Новини
Спартак (Плевен) постигна 18-ата си победа от началото на сезона в Северозападната "В" група. Днес момчетата на Бойко Цветков се наложиха с 2:0 при гостуването си на Левски 2007 в областното дерби на 20-ия кръг. "Синьо-белите" откриха в 9-ата минута с попадение на голмайстора на отбора Стефан Христов. Голът падна след контраатака на плевенчани започната от Преслав Антонов, който подаде вляво по крилото на Христов. Деветката на Спартак навлезе в наказателното поле и пусна към Васил Шопов, който се засуети и в опита си да стреля към вратата намери напълно непокрит таранът на гостите и той от метър вкара топката в мрежата зад Иван Георгиев. Преди ситуацията за гола, спартаковци пропиляха едно положение, като Христо Кирев изпусна да отбележи.

До края на първото полувреме плевенчани имаха и една сериозна ситуация за покачване на резултата. В 34-ата минута след центриране на Антони Иванов от фаул, топката отиде в Кристиян Григоров, който я насочи към вратата, но стражът на Левски 2007 изби. Кълбото обаче се отправи към голлинията, но там защитникът на домакините Станислав Иванов я изчисти и предотврати сигурен втори гол.

След почивката отборът на Спартак беше пълновластен господар на терена и само пропуските на неговите футболисти не доведоха до по-ранно увеличаване на резултата. Най-много изгодни ситуации изпуснаха халфът на гостите Васил Шопов и централният нападател Стефан Христов. На два пъти Шопов оставаше сам срещу Георгиев, но не успяваше да го преодолее. Веднъж същото стори и Христов, а с един пропуск се отчете и Христо Кирев.

Домакините можеха да изравнят 20 минути преди края, като резервата Симеон Рудашки излезе на изгодна позиция и стреля, но право във вратаря на Спартак Станислав Антонов. Опитният Ивайло Иванов също имаше шанс да реализира за Левски, като в 81-ата минута отправи опасен удар, но топката мина встрани.

Все пак в 88-ата минута логичното се случи и влезлият като резерва нападател на "синьо-белите" Любомир Тодоров реализира втори гол за своя тим. Той получи удобен пас от брат си Тихомир, който също влезе в хода на мача, и с техничен шут под плонжа на Иван Георгиев го матира за втори път и оформи крайното 2:0.

Любопитното е, че двамата братя Тодорови останаха резерви, тъй като в петък вечерта по-малкият Любомир сключи граждански брак. Хубавият повод обаче не им попречи да изработят ден по-късно решителния гол за своя тим.

В другия мач от кръга, който се игра днес в Свищов "студентите" от Академик победиха гостуващия Бдин (Видин) с 2:1 и го изпревариха във временното класиране. Така след двете изтеглени срещи тимът на Спартак продължава да е едноличен лидер в подреждането с актив от 55 точки, следван от Етър с 48, Академик с 45 и Бдин с 43.

В следващия 21-ви кръг плевенските любители на футбола ще станат свидетели на поредното дерби в групата. На стадион "Плевен" Спартак ще посрещне Академик (Свищов), като мачът ще се играе на 3 май (неделя) от 18.00 часа. Една евентуална победа би направила плевенчани почти сигурни шампиони след края на сезона.

Левски 2007: Иван Георгиев, Станислав Иванов, Иво Върбанов, Веселин Митев (44 Станислав Краев), Теодор Михайлов, Любомир Борисов, Тони Паликрушев, Мариян Блажев, Мариян Маринов, Светослав Бърканичков (70 Симеон Рудашки), Ивайло Иванов.

Спартак: Станислав Антонов, Станислав Георгиев, Живко Господинов, Роберт Петров, Кристиян Григоров, Антони Иванов, Любомир Иванов (69 Пламен Илиев), Христо Кирев, Стефан Христов, Васил Шопов (78 Любомир Тодоров), Преслав Антонов (46 Тихомир Тодоров).


Добавено в: Събота, 25 Април 2015 19:06

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.