ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак разгроми Павликени в първия си домакински мач през пролетта

PostHeaderIcon Спартак разгроми Павликени в първия си домакински мач през пролетта

Новини
Футболистите на Спартак (Плевен) разгромиха Павликени в първия си мач пред собствена публика след началото на пролетния полусезон в Северозападната "В" група. В среща от 15-ия кръг момчетата на Бойко Цветков сразиха своите съперници с 4:0, като три от попаденията паднаха през второто полувреме. Противно на очакванията, плевенските играчи започнаха доста трудно мача, като така и не успяваха да се организират в атака. Гостите от Павликени се отбраняваха добре и не позволяваха на "синьо-белите" да стигнат до чисти голови положения. Все пак настойчивостта на домакините се възнагради, като в 41-ата минута голмайсторът на плевенчани Стефан Христов беше изведен сам срещу вратаря на гостите Мирослав Киров и той хладнокръвно откри головата сметка на своя тим - 1:0. След почивката на терена имаше само един тим, този на Спартак. Домакините се разиграха и попаденията не закъсняха. В 60-ата минута опитният халф Васил Шопов увеличи преднината на плевенския тим след хубав шут пред границата на наказателното поле.

Десетина минути преди края спартаковци нанизаха още два гола, като първо в 80-ата новото попълнение Преслав Антонов засече прекрасно центриране от фланга на Стефан Христов и направи резултата класически, а само минута след това завърналия се в редиците на Спартак външен халф Пламен Илиев фиксира крайното 4:0 с плътен удар по диагонала. Домакините отбелязаха и още едно попадение, в 73-ата минута, дело на Кристиян Григоров, но то беше отменено заради засада.

Другите два отбора, които са основни конкуренти на Спартак за първото място в групата, също се поздравиха с победи. Вторият Бдин записа служебен успех с 3:0 над отказалия се Видима-Раковски, а третият Етър се справи във Велико Търново без особени проблеми също с 3:0 над слабаците от Ком (Берковица). Така плевенският Спартак продължава да е лидер с актив от 40 точки, на четири пред видинчани и на пет пред "виолетовите". Четвърти е отборът на Академик (Свищов) с 30 точки и мач по-малко. "Студентите" победиха в този кръг у дома Левски 2007 с 2:0.

В следващия 16-ти кръг Спартак ще почива, като ще прибави нови три точки към своя актив, тъй като по програма трябваше да играе срещу севливския Видима-Раковски. В 17-ия кръг пък плевенчани ще посрещнат Ботев (Луковит), като срещата е насрочена за 5 април (неделя) от 17.00 часа. Междувременно спартаковци преговарят с тима на Локомотив (Мездра) за приятелски мач, който да се играе в края на следващата седмица.

Съставът на Спартак: Станислав Антонов, Станислав Георгиев, Кристиян Григоров, Калоян Тодоров, Живко Господинов, Тихомир Тодоров, Христо Кирев, Антони Иванов (70 Любомир Иванов), Стефан Христов, Васил Шопов (65 Пламен Илиев), Любомир Тодоров (77 Преслав Антонов).


Добавено в: Неделя, 22 Март 2015 17:43

Вторник,
 16 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.