ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак (Плевен) писа тройка на Левски 2007 за седма поредна победа (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Спартак (Плевен) писа тройка на Левски 2007 за седма поредна победа (+СНИМКИ)

Новини
И Левски 2007, който се превърна в хит от началото на сезона в Северозападната "В" група, не успя да спре победния ход на Спартак (Плевен). Днес "синьо-белите" спечелиха с класическото 3:0 срещу тима от град Левски в среща от 7-ия кръг на първенството и с пълен актив от 21 точки убедително водят в класирането. Момчетата на Бойко Цветков доминираха през целия мач и напълно логично стигнаха до поредната си убедителна победа. Гостите, водени от неостаряващия Светослав Бърканичков, се държаха в първия половин час, но в 28-ата минута тяхната крепост падна. Любомир Тодоров центрира отдясно и голмайсторът на плевенчани Стефан Христов засече топката и откри. През втората част надмощието на Спартак продължи и това логично се отрази и на резултата. Първо в 58-ата Васил Шопов покачи, като посрещна една недобре отбита от вратаря на Левски 2007 топка и намери опразнената врата. Осем минути по-късно Тихомир Тодоров вкара прекрасен гол, като с удар от около 30 метра препарира за трети път Иван Георгиев и оформи крайното 3:0.

Двубоят започна сравнително равностойно, но постепенно домакините взеха нещата в свои ръце и започнаха все по-често да обстрелват вратата на Левски 2007. През първия четвърт час спартаковци отправиха два точни удара, дело на Васил Шопов и Любомир Тодоров, но и при двата случая Георгиев ловеше спокойно. Първото по-сериозно положение пред Станислав Антонов дойде в 17-ата минута, когато Мариян Блажев центрира, стражът на Спартак увисна и топката заплашително летеше към вратата, но в крайна сметка излезе на метър в аут. Това като че ли беше почти всичко, което постигнаха гостите в мача. До края на срещата те отправиха само 1-2 удара дело на Бърканичков, но те не застрашиха сериозно Антонов.

В 19-ата минута Стефан Христов напомни за себе си, когато се освободи отляво в наказателното поле и незабавно стреля, но топката, която отиваше под гредата, беше избита в корнер с вещина от Георгиев. Три минути след това и Любчо Тодоров изпусна, като след като проби отдясно и финтира бранител на гостите шутира, но над вратата. Така се стигна до 28-ата минута, когато двамата нападатели на "синьо-белите" се реваншираха за пропуските си и с перфектна атака направиха резултата 1:0. Тодоров центрира от десния фланг към далечната греда, където намери Христов, който без забавяне стреля и топката, удряйки се в напречната греда, тупна зад голлинията - 1:0. След гола, до края на полувремето, не се случи нищо кой знае колко интересно.

След подновяване на играта спартаковци продължиха да атакуват още по-масирано, а гостите основно се разправяха със съдията, като не направиха нищо съществено напред. В 48-ата минута Васил Шопов беше близо до удвояване, като засече с глава едно центриране от ъглов удар, но Георгиев изби с мъка. Десет по-късно Шопов вече се намираше в прегръдките на своите съотборници, след като покачи на 2:0. Марио Илиев напредна отляво по тъча подаде в наказателното поле, Иван Георгиев неразчетено излезе и се опита да избие, но право в краката на опитния Шопов, който с премерен шут направи 2:0.

Резултатът стана класически в 66-ата минута, когато Тихомир Тодоров със страхотен прехвърлящ удар от около тридесетина метра намери в крачка Георгиев и оплете топката за трети път в мрежата на Левски 2007. До края на мача Спартак можеше и да вкара още попадения, но пропуски в последните две минути направиха резервата Венцислав Миленов и Любомир Тодоров.

В следващия осми кръг на Спартак предстои доста труден сблъсък. Възпитаниците на Бойко Цветков ще пътуват до Свищов за двубой с един от добрите тимове в групата Академик. Левски 2007 пък ще бъдат домакини в ново областно дерби срещу Ювентус (Малчика). Срещите от кръга са изтеглени за 3 октомври (петък) от 16.00 часа, заради предстоящите парламентарни избори.

Спартак (Плевен): Станислав Антонов, Любомир Христов, Петър Стоянов, Марио Илиев, Кристиян Григоров, Тихомир Тодоров, Любомир Тодоров, Антони Иванов, Стефан Христов (75 Ивайло Дангуров), Васил Шопов (82 Светлин Симеонов), Любомир Иванов (65 Венцислав Миленов).

Левски 2007:
Иван Георгиев, Георги Великов (86 Тодор Петров), Теодор Михайлов, Веселин Митев, Иван Върбанов, Любомир Борисов, Станислав Краев, Мариян Маринов, Мариян Блажев (67 Антонио Иванджиков), Светослав Бърканичков, Ивайло Иванов (75 Мирослав Ангелов).

{gallery}Spartak_Levski2007{/gallery}

Добавено в: Неделя, 28 Септември 2014 19:33

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.