ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак (Плевен) недостижим лидер след класика срещу Янтра (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Спартак (Плевен) недостижим лидер след класика срещу Янтра (+СНИМКИ)

Новини
Футболният отбор на Спартак (Плевен) продължава да мачка своите съперници в първенството на Северозападната "В" група. Днес "синьо-белите" се справиха и с гостуващия Янтра (Габрово), като ги победиха с класическото 3:0. Успехът, обаче не дойде толкова лесно, тъй като през цялото първо полувреме гостите играха доста организирано в защита и това затрудни много плевенчани. Все пак спартаковци съумяха да матират бранителите и вратаря на габровци в 41-ата минута, когато Стефан Христов получи прекрасен пас пред опразнената врата от Венци Миленов и откри резултата. През втората част футболистите на Янтра се поизмориха и плевенският тим закономерно стигна до още две попадения. Първо в 72-ата минута Христов намери Любомир Тодоров зад защитата на гостите и за опитния нападател не остана нищо друго освен да покачи. В даденото от съдията продължение най-добрият на терена Стефан Христов получи подарък от бранител на Янтра и останал сам срещу стража на габровци Андреев го преодоля и вкара втория си гол в мача, като оформи крайното 3:0.

Срещата започна равностойно, като наставникът на Спартак Бойко Цветков беше оставил резерва получилият лека травма халф Васил Шопов. На негово място в игра се появи Венцислав Миленов, който действаше по фланга, а на капитана Любомир Иванов бе поверена диригентската палка в средата на терена. Янтра се отбраняваше сърцато и показа, че ще бъде доста костелив орех. Габровци използваха и всеки удобен момент за контраатака, като на няколко пъти навлизаха опасно в полето пред Антонов.

Първото по-сериозно положение за Спартак проигра Любомир Тодоров, който в 28-ата минута получи една удобна топка, но стреля в аут. При следващата атака Венцислав Миленов навлезе в наказателното поле на Янтра и бе повален, но главният рефер Венцислав Кознички прецени, че плевенският футболист е играл симулативно и вместо да посочи бялата точка, даде жълт картон на крилото на "синьо-белите". Времето течеше, но така и спартаковци не можеха да намерят верния път към вратата на противника. Все пак четири минути преди почивката падна и голът на успокоението, като негов автор стана таранът Стефан Христов. Минута след това домакините можеха и да решат мача, но ударът на Любчо Тодоров, който бе изведен отдясно в полето на гостите, бе париран от Андреев.

Втората част започна с по-добра игра от страна на Спартак, като нов пропуск направи Тодоров в 58-ата минута. След изпълнение на корнер пред Антонов топката беше избита от бранителите на домакините и в последвалата бърза атака опитният Любомир Тодоров надигра единственият защитник на габровци и останал сам срещу вратаря на Янтра шутира силно, но в аут. В следващите минути Стефан Христов и Венци Миленов проиграха още две положения, но и Андреев бе на мястото си и предотврати нов гол в своята врата.

Все пак логичното се случи и в 72-ата минута Христов пое една топка в центъра на игрището, завъртя се и по елегантен начин намери Любчо Тодоров, който напредна фронтално срещу вратата на гостите и този път не сгреши - 2:0. До края старши треньорът на Спартак направи три смени, като на терена излязоха Васил Шопов, Светлин Симеонов и Васил Михайлов. Докато срещата се доиграваше плевенчани довършиха своите противници, като Христов получи "перфектен" пас от защитник на Янтра, елиминира вратаря и търкулна топката в празната врата фиксирайки класическата победа за своя тим - 3:0.

След този успех Спартак е недостижим на върха с пълен актив от 15 точки и уникална голова разлика от 20:1. В следващия шести кръг "синьо-белите" ще гостуват на негостоприемния стадион в Берковица на местния Ком. Двубоят е насрочен по програма за 21 септември (неделя) от 17.00 часа.

Спартак: Станислав Антонов, Любомир Христов, Кристиян Григоров, Марио Илиев, Петър Стоянов, Тихомир Тодоров (84 Васил Михайлов), Любомир Тодоров, Антони Иванов, Стефан Христов, Любомир Иванов (82 Светлин Симеонов), Венцислав Миленов (74 Васил Шопов).

{gallery}Spartak_Yantra{/gallery}

Добавено в: Неделя, 14 Септември 2014 19:24

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.