ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Силен, но ялов Спартак в последното домакинство за сезона срещу Калиакра (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Силен, но ялов Спартак в последното домакинство за сезона срещу Калиакра (+СНИМКИ)

Новини
Футболистите на Спартак Плевен изиграха един от най-добрите си мачове от началото на сезона, но за пореден път не успяха да реализират създадените положения и в крайна сметка завършиха 0:0 с гостуващия Калиакра (Каварна) в последния си домакински мач за сезона. Момчетата на Стефан Колев надиграха напълно своите противници, но неумението да реализират създадените положения не им позволи да зарадват с хубава победа малобройната си в тази среща публика. В герой за гостите се превърна техният вратар Християн Славов, който отрази поне 5-6 голови ситуации пред неговата врата и така каварненци си тръгнаха с ценна за тяхното спасение в групата точка. След този мач от 25-ия кръг Спартак остават на шестото място в подреждането с актив от 41 точки. След всички срещи от кръга стана ясен и другият тим извоювал промоция за "А" група. Това е отборът на Любимец, който има 45 точки и води с шест пред третия Раковски кръг преди края.

Първите десетина минути на двубоя протекоха без видимо предимство за някой от двата тима, но постепенно Спартак налучкаха ваксата и започнаха да натискат своите опоненти. Между 12-ата и 14-ата минути на срещата "синьо-белите" проиграха три голови положения. Първо Станислав Иванов стреля опасно останал непокрит отдясно на наказателното поле, но шутът му беше париран от вратаря на гостите. При последвалия корнер Славов отново отрази удар с глава на играч на домакините, а в 14-ата минута Янислав Иванов изпълни хубаво пряк свободен удар, но за пореден път стражът на Калиакра спаси.

Най-чистото си положение в мача каварненци проиграха в 23-ата минута, когато след едно меле пред Васил Тодоров защитникът на Спартак Тони Паликрушев се наложи да избива от голлинията влизащата топка. До края на полувремето плевенчани още два пъти имаха добри възможности да открият резултата, но първо в 35-ата Яни Иванов стреля от границата на пеналта, но над вратата, а четири по-късно Станислав Иванов се опита да изненада отдясно вратаря на гостите, но неуспешно и Славов улови. Така таймаута дойде при нулево равенство.

След почивката Спартак наложиха тотална доминация на игрището, като гостите само няколко пъти успяха да преминат центъра. Голът висеше на косъм, но освен неумението пред гола на нападателите на "синьо-белите" своята лепта за липсата на попадение в мрежата на Калиакра даде и съдийската бригада от Велико Търново с главен рефер Георги Давидов, които се държаха доста неадекватно и с отсъжданията си предопределиха в определена степен крайния изход. Най-фрапиращото се случи в 55-ата минута, когато Сашо Киров финтира бранител на Калиакра в наказателното поле и защитникът паднал на тревата си помогна с ръка, за да овладее кълбото. Реакция от Давидов не последва и главният съдия си навлече гнева на феновете на домакините.

В последните 15 минути на срещата головите положения пред вратата на Калиакра следваха едно след друго. Ивайло Раденцов от фаул, както и влезлия през втората част Васил Шопов се опитаха да преодолеят на два пъти Християн Славов, но и в двата случая героят на мача спасяваше. Най-големият пропуск за "синьо-белите" направи в първата минута на продължението Иво Иванов, който в малкия пеналт, останал сам веднага стреля, вратарят на Калиакра парира, но топката след неговата реакция срещна напречната греда, вместо да влезе в мрежата.

Малко преди последния съдийски сигнал гостите от Каварна без малко да си отбележат автогол, след хубав рейд и шут на Васил Шопов, но избитата с глава от защитник на гостите топка мина на сантиметри покрай страничния стълб. Това беше и края на срещата, който дойде при нулево реми.

В следващия кръг спартаковци ще гостуват на лидера и вече член на "А" група отбор на Нефтохимик в Бургас. Двубоят по програма трябва да се играе на 25 май (събота) от 18.00 часа, но е възможно срещата да бъде изтеглена, заради дублирането на домакинството на двата бургаски тима в един й същи ден на един й същ стадион - "Лазур".

Спартак игра със следния състав в мача с Каварна: Васил Тодоров, Тони Паликрушев, Петър Ванков, Станислав Иванов, Михаил Милчев, Янислав Иванов, Иво Иванов, Любомир Тодоров (65 - Ивайло Раденцов), Владислав Василев (91 - Светлин Златарев), Любомир Иванов (73 - Васил Шопов), Александър Киров




Добавено в: Неделя, 19 Май 2013 20:34

Вторник,
 16 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.