Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Анди Мъри срещу Новак Джокович – съперничеството продължава и през 2017 година

PostHeaderIcon Анди Мъри срещу Новак Джокович – съперничеството продължава и през 2017 година

Новини - Други спортове

Без никакво съмнение Анди Мъри и Новак Джокович са двамата най-добри тенисисти към момента. Тази година и двамата направиха страхотен сезон, като за да бъде всичко още по-завладяващо и драматично, именно последният мач във финалния ATP турнир трябваше да определи номер едно в ранглистата за 2016 година. В случая коронясан бе шотландецът, който за първи път в кариерата си стига до върха. Макар всички останали да изглеждат страшно далеч по отношение на събраните точки, то тази картина може лесно да се промени идната година. По традиция най-големите размествания в класирането стават след турнирите, даващи най-много точки или с други думи четирите надпревари от Големия шлем.

Макар, че сезонът едва завърши, то букмейкърите вече се подготвят за следващата година, предлагайки на феновете на залаганията коефициенти за победители в турнирите от Големия шлем. По-долу ще разгледаме как биват оценени шансовете на топ играчите в тура, като за целта ще използваме данните от https://betenemy.com/bet365/. Добри коефициенти обаче може да откриете в други популярни букмейкърски сайтове. Преди да си изберете къде да залагате пък ви препоръчваме да се запознаете с начина на работа на различните букмейкъри, чрез подробните ревюта в Betenemy.

Australian Open 2017

Това е първият турнир от голямата четворка. В последните девет негови издания шампион цели шест пъти е ставал Новак Джокович. Не случайно специалистите му дават коефициент 2.50 за спечелване. С оглед на страхотното представяне на Анди Мъри обаче, той получава абсолютно равни шансове с Ноле. Титлата от Откритото първенство на Австралия е една от малкото, които липсват в колекцията на шотландеца, въпреки че той има изиграни цели пет финала, на които обаче винаги е бил от губещата страна. След двата основни заподозрени се нарежда Стан Вавринка с коефициент от 12.00. Швейцарецът спечели турнира през недалечната 2014 година, така че може би има силите да повтори успеха. Нашият Григор Димитров пък си дели десетата позиция с още няколко тенисистеа и коефициент за спечелване на турнира от 51.00.

Roland Garros 2017 

В края на месец май ще се проведе и откритото първенство на Франция, което е запазената марка на Рафаел Надал. Той има цели девет титли на червената настилка в Париж. Поради серията от травми обаче Рафа отсъстваше от финала на турнира в последните две години. Точно заради това не е изненадващо, че по-големи шансове се дават отново на Джокович и Мъри, съответно с коефициенти за победа от 2.00 и 5.00. Все пак, Надал влиза в своеобразната тройка с шансове, оценени на 6.00. Вярващите в Григор Димитров пък могат да си пробват късмета на значително по-големия негов коефициент за спечелване на турнира, който е оценен на 126.00.

Wimbledon

Само месец по-късно и вече е ред на най-стария турнир – Уимбълдън. Едва ли някой ще се изненада, че отново Джокович и Мъри са получили най-ниски коефицети за спечелването на трофея, съответно 2.25 и 2.50. На трето място обаче този път е Милош Раонич с шансове, оценени на 11.00. Миналата година той стигна до финала на надпреварата, а освен това мощният му сервис е особено подходящ именно за турнири на трева. Когато говорим за Уимбълдън обаче не бива да изваждаме от сметките Роджър Федерер, който има цели десет финала на този турнир, седем от които са завършвали и с титла за него. Коефициентът му за спечелване е 17.00. Отново хвърляме поглед и към шансовете на Григор Димитров, които са оценени на 101.00. Българинът неведнъж е споменавал, че това е любимото му състезание, като именно тук е и най-силното му постижение в турнирите от Големия шлем – полуфинал през 2014 година.

US Open

Големият шлем се закрива с Откритото първенство на САЩ. Там настилката е твърда, а възможностите за изненадващ победител изглеждат най-големи. В последните девет години нито веднъж шампионът не е дублирал титлата си и през следващата година. Тук към основните фаворитеи Джокович и Мъри, добавен е и носителят на титлата тази година, Стан Вавринка. Швейцарецът е склонен да „избухва” на моменти, така че в коефициентът му от 15.00 има резон. Точно с толкова са оценени и шансовете на Хуан Мартин дел Потро, който все още гони оптимална форма след дългото си отсъствие, но явно прогнозите на специалистите са, че той има силите отново да се върне в челото на ранглистата. Недалеч е и Григор Димитров с коефициент от 51.00.

Подобни залози за далеч напред в бъдещето обаче изискват търпеливост, нюх и разбира се, голяма доза късмет. Различните букмейкъри предлагат изкушаващи възможности, а с помощта на Betenemy ще може най-добре да се запознаете с тях.


Добавено в: Четвъртък, 01 Декември 2016 21:20

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.