Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Наградиха най-добрите спортисти на Община Червен бряг

PostHeaderIcon Наградиха най-добрите спортисти на Община Червен бряг

Новини - Други спортове
Община Червен бряг награди с почетни плакети най-добрите си състезатели и спортни деятели по повод Деня на българския спортист, съобщават от пресцентъра на местната община. Церемонията се организира за девета поредна година и по този начин Общината отдава дължимото на състезатели, треньори, преподаватели по физическо възпитание и всички, които помагат на младите хора да получат своя шанс да се развиват в различни видове спорт, да преживеят тръпката на успеха и онова неповторимо усещане на шампионите.
Общинските отличия се връчват по решение на Общинския съвет, а наградените тази година бяха:
  • Павел Танковски - класирал се на 1-во място на 800 метра и 1500 метра на Националните шампионати за момичета и момчета под 16 год. в Добрич и в Сливен през 2014 г.
  • Стоян Стоянов - класирал се на 1-во място на 3000 метра спортно ходене - момчета под 16 год. на Национален шампионат по спортно ходене в Балчик през 2014 г.
  • Валентин Танковски - класирал се на 3-то място на 3000 метра спортно ходене - момчета под 16 год. на Национален шампионат по спортно ходене в Балчик през 2014 г.
И трите момчета са състезатели на КЛА Спартак (Койнаре).
  • За високи спортни постижения през миналата година бяха отличени и двама атлети от КЛА Спринт (Червен бряг) - Сунай Янушев, класирал се на 1-во място в дисциплината скок височина за юноши младша възраст на Национален шампионат за юноши и девойки в Сливен  и Ради Весков, класирал се на 2-ро място в дисциплината хвърляне на копие за юноши младша възраст на Национален шампионат за юноши и девойки в Сливен.
  • Отличени бяха и младите каратеки от КБИ Петромакс - клон Червен бряг - Пламен Колев, класирал се на 1-во място в дисциплината макивара на XI-ти Национален турнир по карате "За купата на Община Кнежа" през 2014 г. и Светлин Ефтимов за златния медал, завоювал в дисциплината макивара на IV-ти Национален турнир по карате "Kупа Червен бряг" през 2014 г.
  • Най-обещаващата червенобрежка шахматистка Патрицие Найманова от ШК "Михаил Тал" - носителка на сребърен медал от Международен турнир "Траяна" в Стара Загора, бронзов медал от Държавно индивидуално първенство по ускорен шах в Плевен и още двама нейни съотборници - Костадин Вачев и Преслав Вельов, които също получиха почетни общински плакети и грамоти.
  • Награди получиха също боксьорите от БК Червен бряг - Николай Бебов, завоювал златен медал в категория 66 кг от Държавно лично-отборно първенство и Купа България в Пловдив и Павел Стефанов - за бронзовия медал в категория 75 кг от Държавно лично-отборно първенство и Купа България в Русе.
  • За "Спортен деятел" с отличие и почетна грамота бе удостоен Цветан Рангелов - председател на СКЛА Спринт (Червен бряг), за принос в развитието на леката атлетика в община Червен бряг и по повод 60-годишния му юбилей.
Церемонията по награждаването бе предшествана от голям лекоатлетически крос, организиран в чест на празника от Община Червен бряг, съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В надпреварата се включиха над 150 ученици от трети до десети клас, разпределени в съответните възрастови групи. За призьорите организаторите бяха осигурили медали и грамоти, а за всички участници имаше и вкусни лакомства.


Добавено в: Четвъртък, 21 Май 2015 08:26

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.