Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Тенисисти от 15 държави идват в Плевен за международен турнир за момичета и момчета

PostHeaderIcon Тенисисти от 15 държави идват в Плевен за международен турнир за момичета и момчета

Новини - Други спортове
120 млади тенисисти от 15 държави идват в Плевен, за да се включат в Международния турнир за момчета и момичета до 12 години, който ще се проведе между 24 и 30 август на кортовете в парк "Кайлъка", пише ИнфоПлевен. Турнирът е включен в календара на Европейската федерация по тенис и Тенис-клуб "Плевен-90" за първи път ще бъде негов домакин. Това съобщи на пресконференция днес Тодор Бешевишки, зам.-председател на клуба. В надпреварата ще участват тенисисти от Русия, Кипър, Сърбия, Германия, Македония, Молдова, Румъния, Турция, Израел, Гърция, Канада, Англия, Франция и България. В състезанието ще се включат състезатели от националния отбор на България, между които Симеон Терзиев, Денислав Проданов, Антъни Генов, Беатрис Спасова, Елена Кралева и Елена Тренчева.

Извън основната схема ще участват и две тенисистки от школата на ТК "Плевен-90" - Виктория Нинова и Виктория Микова. "Интересът към турнира е голям, тъй като той отваря пътя на състезателите към големия тенис. Очакваме силно представяне на българските тенисисти”, подчерта Бешевишки. Турнирът ще започне в 9 часа на 24 август на кортовете в парк "Кайлъка" с квалификационните срещи. Те ще определят осемте момичета и момчета, които ще участват в основната схема.

Срещите от основната схема по програма ще започнат на 26 август, а на 29 и 30 август са полуфиналите и финалите. Отпадналите при квалификациите ще имат възможност да се включат в така наречения утешителен турнир, в който също ще има класиране.

"Клуб "Плевен-90" завършва ремонта на тенис комплекса и ще предостави всички условия на младите състезатели да реализират възможностите си, а също да се чувстват уютно в красивия прак Кайлъка", каза д-р Красимир Трифонов, председател на плевенския клуб, който ще обезпечи и медицинското обслужване на турнира. Той съобщи, че вече са направили заявка за домакинство през следващата година на същия турнир, но за 16-годишни състезатели.

Турнирът "Тенис Европа" се провежда с финансовата подкрепа на Община Плевен и под патронажа на кмета проф. д-р Димитър Стойков. Той, заедно с областния управител арх. Бойко Балтаков, са поканени да връчат купите на победителите. По регламент те се връчват на класиралите се на първо и второ място в съответната категория - сингъл и двойки за момичета и момчета. Входът за мачовете ще бъде безплатен.

Източник: ИнфоПлевен


Добавено в: Сряда, 20 Август 2014 14:17

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.