Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Гребен клуб "Буря" навършва 10 години, прави равносметка и търси дарители

PostHeaderIcon Гребен клуб "Буря" навършва 10 години, прави равносметка и търси дарители

Новини - Други спортове
Плевенският гребен клуб "Буря" през тази година ще закръгли на 10 годините от своето създаване. Сдружение гребен клуб "Буря" е създаден през 2004 година от група гребци с цел да се продължи традицията на спортното гребане в Плевен. Сдружението е регистрирано в съда и централния регистър, като юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза и е лицензиран член на Българска федерация по гребане. Сдружението има за цел популяризиране и развитие на академичното гребане в Плевенския регион. По случай кръглата годишнина от основаването си от клуба правят равносметка на досегашното си съществуване, както и се обръщат към потенциални спомоществователи и дарители за това гребния спорт в Плевен да продължи да го има и да се развива и за в бъдеще. Ето пълния текст на информацията публикувана на сайта на гребен клуб "Буря".

Скъпи приятели,
гребният спорт в Плевен навършва 50 години, а гребен клуб "Буря" навършва 10 години от основаването си през 2004 година. Този юбилей ни дава повод да помислим за развитието на клуба припомняйки си всички постигнати успехи, заради които наистина си заслужава да се гордееш и подкрепяш младите ни таланти. През тези 50 години в Плевен израстнаха гребци, които са представяли България на европейски, световни и олимпийски регати. Младите гребци на гребен клуб "Буря" постигат отлични резултати и имат реални шансове през 2015 година да участват в Балканиада и европейски регати, но за да стигнем дотам искрено се нуждаем от Вашата помощ!

Гребен клуб „Буря" е основан през 2004 година от гребци ветерани, след като държавата закри този спорт в Плевен. Клубът е регистриран в съда, като организация с нестопанска цел в обществена полза и е лицензиран член на Българска федерация гребане. Целите, които клубът си постави са продължение на добрата традиция, спасяване на материалната част и гребните бази, и подготовка и развитие на спортисти в академичното гребане. От 2007 година участваме редовно в Държавния шампионат на България и в регионални регати, но професионален треньор имаме от две години, като започнахме набиране на деца от 12-13 годишна възраст.

За тези две години младите гребци спечелиха: златна купа на гребен ергометър 2013 година, златна купа отборно на държавния шампионат по гребане 2013 година и златна купа отборно на гребен ергометър 2014 година в съревнование с повече от 14 елитни клуба от страната. Наследената от клуб "Буря" материална част - лодки и гребла беше и все още е на много ниско техническо ниво. През тези 10 години успяхме да си извоюваме и оборудваме зала за общофизическа подготовка, изградихме два пристана и стелажи за лодките. Поддържаме гребната база на яз. Сопот в сравнително добро за провеждане на спортни лагери състояние.

Лодки и гребла за обучение и тренировки има, но са на повече от 20 години, а малките ни лодки не стават за състезания. Водните площи на които тренираме и се състезаваме са на разстояние от града ни и транспортираме гребците с каквото намерим. Само труд и ентусиазъм не са достатъчни. За да сме на едно стартово ниво с другите отбори нашата цел е да закупим лодки скиф (единични) и един пътнически бус (втора ръка) за транспорт на гребците и теглене на ремаркето с лодките. Клубът има талантливи и упорити деца, които с тези лодки ще могат да участват на състезанията и на контролните тестове за национален отбор и международни състезания през 2015 година.

Бихме искали тези лодки да са нашия подарък за децата на клуба в знак, че се гордеем с техните постижения и вярваме в бъдещите им успехи. Зад всяко тяхно постижение стоят много работа, дисциплина, поставяне на цели и разбира се удовлетворението от постигането им след това. Със закупуването на тези лодки-мечта ние искаме да ги подкрепим в техните усилия, воля и хъс и да им докажем, че стоим зад тях и те могат да разчитат на нас. Искаме да им вдъхнем вярата, че няма непреодолими пречки и да им покажем, че единственото което трябва да правят в живота си е да се борят за мечтите си.

Само подкрепата и постоянните грижи за едно ново по дух поколение на България би могло да промени съдбата й. Нека не забравяме, че силата на човешкия дух е предпоставка за величието на една нация. Разбирането ни за спорта, като една уникална сцена на която децата израстват във всички аспекти - физически, психически и социално, ни дава куража да се обърнем към Вас, нашите приятели и чрез Вас към всички Ваши приятели, с молба да ни подкрепите!

Сметката в която се набират средствата е на гребен клуб "Буря" и е открита специално за целта - закупуване на лодки. Изразходването на средствата ще става с одобрение на управителния съвет на клуба и накрая ще бъде направен подробен отчет в нашия сайт за постигнатите резултати. Нито лев от дарителската кампания няма да бъде използван за други цели. Обещаваме Ви!

Повече информация за дарителската кампания можете да намерите на сайта на клуба - burya-club.com


Добавено в: Петък, 18 Април 2014 13:21

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.