Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Три медала за момичетата от Класик (Белене)

PostHeaderIcon Три медала за момичетата от Класик (Белене)

Новини - Бойни спортове

Снимка: Личен архив

Три бронзови медала спечелиха състезателките от беленският клуб по борба Класик. Завоюваха ги Нурхаят Идрисова, Силвия Дончева и Цветелина Цветанова в Горна Оряховица. „Железничарският“ град бе домакин на държавното лично първенство за момичета. 97 състезатели от 25 клуба влязоха в схватки на тепиха.
В категорията до 62 кг Нурхаят Идрисова трябваше да се конкурира с 13 съпернички – спечели три пъти, а веднъж загуби. На старта тя прегази Стела Жекова от Тича (Долни Чифлик), подчинявайки я с технически туш. След това обаче отстъпи на станалата в последствие шампионка Елица Петкова от състава на домакините. Последва нов успех с технически туш над Нели Иванова от Дан Колов (Велики Преслав). В следващата схватка беленчанката бързо тушира Иванка Йорданова от Стефан Караджа (Елхово).


11 съпернички се сбориха при 44-килограмовите. Сред тях бе и дебютантката Силвия Дончева. Състезателката от Класик започна с туш над Габриела Доцова от Рилски спортист-2000 (Самоков). По същия начин след това се справи и с Пенка Петкова от Загорец (Нова Загора). В третият двубой обаче другата боркиня от Нова Загора – Жулиета Бонева не се даде на противничката си от Белене и в крайна сметка взе не само този сблъсък, но и шампионската титла.

В категорията до 37 кг другата дебютантка от Белене – Цветелина Цветанова изигра три срещи. В първата тушира Стела Дакова от Стефан Караджа (Елхово). След това обаче преклони глава пред Жулиета Желязкова от Дан Колов (Велики Преслав) и съотборничката й Надежда Асенова, която взе първото място.

„Доволен съм от представянето на нашите момичета. Отличен за двете ни дебютантки. Очаквам в следващите им участия да се борят за титли. На този етап Силвия нямаше как да победи Жулиета Бонева, защото й липсва дори минимален опит, а и съперничката е с две години по-голяма. Първо място очаквах от Нурхаят, която бе подготвена да го спечели. Елица Петкова не я превъзхожда с нищо, но на нашата състезателка и липсваше увереност в крайния успех. И при Нурхаят има израстване – миналата година бе пета, сега е трета, а на следващото състезание съм сигурен, че ще е първа. Като цяло стана много силно състезание. Конкуренцията бе жестока. Видяхме и добри сборвания. От името на нашия клуб искам да благодаря на общинското ръководство за грижите, които полага за нас. Ето и последният пример – осигуриха автобус с който заведохме 25 деца на международния турнир „Дан Колов - Никола Петров" в София. В следващото състезание нашият клуб участва с повече момичета. Ще имаме участнички и при кадетките“, коментира треньорът на БК Класик (Белене) - Момчил Ганчев.

Най-технична състезателка на първенството бе определена Аделина Момъкова /кат. 40 кг/ от Локомотив (Горна Оряховица).

Румяна Бонева /кат. 52 кг/ от столичния Левски пък бе най-резултатна.



Добавено в: Петък, 05 Февруари 2016 12:07

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.