Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Три плевенски момичета с медали от Държавното първенство по борба

PostHeaderIcon Три плевенски момичета с медали от Държавното първенство по борба

Новини - Бойни спортове
Три медала извоюваха състезателките на плевенския клуб по борба "Изобор" на провелото се на 16 и 17 януари в зала "Васил Левски" в Сливен Държавно лично първенство за момичета, кадетки и девойки. Младите плевенски боркини се окичиха с две сребърни и едно бронзово отличие в конкуренцията на 208 участнички от 40 клуба. При девойките Десислава Господинова в категория до 44 кг остана втора, като на финала загуби от Ани Иванова от "Черноморски сокол" (Варна). В категория до 48 кг, наскоро влязлата в десетката на 2014 г. на най-добрите спортисти на плевенското Спортно училище, Еми Атанасова също стигна до сребърния медал, като отстъпи само на Миглена Селишка от софийския Левски.

Бронзът за плевенската борба донесе при момичетата в категория до 70 кг Христина Йотковска. Златото тук спечели Сийка Иванова от Левски (София), а среброто стана притежание на Росица Маркова от Сливен. В шампионата взе участие още една плевенска състезателка - Пламена Пенева, която приключи на десето място в крайното класиране при момичетата в категория до 52 кг. Шампионка тук стана Руска Максимова от борцов клуб "Борба и самбо" (Ямбол).

За постигнатите успехи от плевенските спортистки трябва да се отдаде заслуженото и на техните треньори - Светослав Атанасов и Красимир Димитров.


Добавено в: Събота, 24 Януари 2015 12:29

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.