НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Александър Дяковски: Спечелихме трудно срещу Левски в много нервен мач

PostHeaderIcon Александър Дяковски: Спечелихме трудно срещу Левски в много нервен мач

Новини - Баскетбол

Баскетболистите на Спартак (Плевен) започнаха с успех новото първенство в Националната баскетболна лига за мъже. Тимът на Александър Дяковски надигра трудно като домакин Левски със 77:72, а ето какво каза след срещата за bgbasket.com старши-треньорът на плевенчани:
"Много нервен мач се получи, но ние не сме и очаквали друго. Левски с Павел Иванов ще става още по-добър. Започнахме добре, но с течение на двубоя може би и темпото намаля и се увлякохме по играта на съперника. На полувремето обаче направихме някои корекции в защита, което ни даде енергия и това се усети от публиката. Няма да ни бъде никак лесно в Ямбол след седмица".

Снощният двубой беше равностоен, като спартаковци водеха в началото, но авансът им беше малък и двата тима бяха близо. През втората част нещата се промениха и Левски взе аванс, който дори на моменти достигна 7 точки. До паузата плевенчани намалиха, а след 8 безответни точки в началото на второто полувреме си върнаха преднината.

От тук нататък Спартак имаше аванс, но той бе минимален и изходът на двубоя все още не беше ясен. "Сините" дори намалиха пасива си на 2 точки, но тогава Мартин Маринов мушна важна тройка. Последва кошова размяна, след което левскарите направиха важна грешка, която се оказа решителна за крайния резултат.

Най-точен за Спартак в мача беше Александър Груев, който наниза 18 точки в коша на противника, към които добави и 6 асистенции. Димитър Маринчешки приключи със 17 точки и 8 борби, а Мартин Маринов направи фантастичен дебют пред плевенска публика в официален мач, като вкара цели 16 точки.


Добавено в: Неделя, 16 Октомври 2016 13:36

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.