НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Цветослав Острев: Трябва да коригираме слабостите и ще имаме по-голям успех

PostHeaderIcon Цветослав Острев: Трябва да коригираме слабостите и ще имаме по-голям успех

Новини - Баскетбол
След снощния мач на Спартак (Плевен) срещу вицешампионите от Лукойл Академик, завършил при резултат 75:90, капитанът на домакините Цветослав Острев и техният треньор Илия Станков дадоха кратки интервюта за баскетболния сайт bball.bg. Ето какво казаха те: "Лукойл разполага с повече състезатели, които могат да се включат от пейката. Ние се отпуснахме малко в защита през второто полувреме, въпреки че в този период ни вкараха по малко от 50 точки. Такива дребни неща оказват влияние на играта. Трябва да коригираме слабостите и ще имаме по-голям успех", заяви плеймейкърът на Спартак Цветослав Острев след загубата.

"Липсват ни мачове, като за нас това е трети официален. Имахме малко контроли. Не искам да служи като оправдание. На младите момчета в тима им трябва малко време, защото се усеща притеснение, когато влязат на терена. Имат много качества, които се надявам да развият в следващите двубои", допълни още гардът на плевенчани. "Започна да се гради нещо ново в отбора без чужденци. Може би към края на сезона ще имаме по-реална представа за състоянието ни. Не трябва да се отпускаме, защото всеки един двубой за нас е стъпало към върха и трябва да изкачваме стълбичката постепенно. Не съм доволен изцяло от играта ни. Има доста какво да се желае, но ме радва желанието ни", сподели още Острев.

"Отдавам загубата на младостта на отбора. Липсва ни още много малко. Тръгнахме добре и в момент, в който трябваше да си повярваме, се сринахме. Има още резерви в някои момчета. Това е в реда на нещата. Не може постоянно да са в най-добрата си форма във всеки мач", заяви наставникът на Спартак Илия Станков. "Лукойл e класен тим, който наказва всяка грешка. Трябва да сме мобилизирани. Имаше и малко умора в края на двубоя и затова се получи тази разлика. Малко по малко изглаждаме някои чисто баскетболни елементи", обясни новият треньор на плевенчани.

Станков потвърди, че на този етап контузията на Веселин Георгиев не е сериозна. В началото на последната част крилото на Спартак падна на паркета в опита си да спаси топката и се хвана за глезена. Юношата на Черно море все пак се изправи на крака, но само, за да седне на пейката и повече не се завърна на терена.


Добавено в: Събота, 01 Ноември 2014 11:31

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.