НБЛ

НБЛ (мъже)

21-04-2018

Спартак : Академик Бултекс

81:103 (53:51)


НБЛ (мъже)

18-04-2018

Черно море Тича : Спартак

76:89 (33:48)


НБЛ (мъже)

10-04-2018

Академик София : Спартак

101:73 (53:38)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БАСКЕТБОЛ Спартак приключи сезона на седмо място, играе с Балкан на четвъртфиналите

PostHeaderIcon Спартак приключи сезона на седмо място, играе с Балкан на четвъртфиналите

Новини - Баскетбол
Баскетболният отбор на Спартак (Плевен) завърши редовния сезон в Националната баскетболна лига за мъже на седмо място. Това стана окончателно факт след изиграването на срещите от последния кръг, като в него момчетата на Цветан Антов бяха много близо до успех, но в крайна сметка загубиха домакинския си двубой от Черно море Порт (Варна) с 82:90 (42:44). Така плевенските баскетболисти ще се изправят в четвъртфиналите срещу тима на Балкан, който приключи сезона на втора позиция. Мачът с варненци ще се запомни с поредната силна изява на гарда на Спартак Цветослав Острев, който се раздаде напълно и направи дабъл-дабъл от 20 точки и 14 асистенции, като към тях добави и 6 борби. Центърът на плевенския тим Саша Топчов реализира 21 точки и овладя 7 борби, а Васил Александров се отчете с 16 точки. Най-резултатен в мача беше плеймейкърът на Черно море Педжа Стаменкович, който също записа двойни показатели от 22 точки и 10 борби.


Срещата премина през много обрати и перипетии, като нито за момент спартаковци не допуснаха гостите да вземат превес в двубоя. Решителна за крайния резултат се оказа последната четвърт, като първо варненци дръпнаха с 8 точки, но поредица от същия на брой точки за Спартак доведе до равенство. Черноморци не се стъписаха и отново излязоха напред с 4 пункта, но домакините не бяха казали последната си дума и след нови 8 безответни точки излязоха напред. Последва обаче поредната добра серия за "моряците", като след силни прояви на Стаменкович и Асен Великов гостите в крайна сметка се поздравиха с победата.

За плевенския отбор сега предстои серия от поне две срещи с тима на Балкан. Първият четвъртфинален плейоф ще се състои на 1 май в Ботевград, а реваншът ще се проведе на 3 май в Плевен. Ако двата отбора си разменят победите ще последва трети решителен двубой, на който отново домакини ще бъдат баскетболистите на Балкан, а мачът ще се играе на 5 май. Началният час на първата среща с ботевградчани е 18.00.

Другите четвъртфинални двойки са Лукойл Академик - Черноморец, Черно море Порт (Варна) - Ямбол и Левски - Рилски спортист.

За Спартак в мача с Черно море играха: Саша Топчов - 21 точки, Веселин Георгиев - 6, Цветослав Острев - 20, Симеон Ценов - 2, Васил Александров - 16 (Джеймс Анакреон - 7, Росен Софрониев - 10, Михаил Танев - 0; Илия Станков, Александър Дяковски и Борислав Генков не влязоха в игра).

Крайното класиране след редовния сезон 2013/2014 г. в НБЛ можете да видите тук...


Добавено в: Вторник, 22 Април 2014 20:57

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.