Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевенска копиехвърлячка с нов национален рекорд за девойки

PostHeaderIcon Плевенска копиехвърлячка с нов национален рекорд за девойки

Новини - Атлетика
Плевенската лекоатлетка Геновева Иванова постигна голям успех по време на турнира по хвърляния "Дионисополис" в Балчик. Състезателката на АК "Георги Дъков" не само, че спечели по безапелационен начин дисциплината хвърляне на копие за девойки младша възраст, но постави и нов национален рекорд от 38.89 метра. Със среброто в сектора пък се окичи друга плевенчанка - Лидия Борисова, която запрати уреда на 33.30 метра. Отлично се представи в турнира в морския град и Яна Копчева, която грабна златото в мятането на диск при младшата възраст с постижение от 38.39 метра. Втора в тази дисциплина се нареди друга представителка на плевенския лекоатлетически клуб "Георги Дъков" - Полина Макаева, а пета остана рекордьорката на копие Геновева Иванова.

Копчева взе още едно отличие в Балчик, като се нареди трета в тласкането на гюле при девойките младша възраст. В най-добрия си опит младата плевенска лекоатлетка постигна 12.25 метра, като само 4 см не й достигнаха, за да вземе среброто. Шеста и седма тук останаха Лидия Борисова и Гергана Стоенчева, също от АК "Георги Дъков".

Плевенчани окупираха първите две места и в сектора за хвърляне на копие за юноши старша възраст. Златният медал спечели Мирослав Тодоров с 48.40 метра, а среброто отиде при Александър Стоенчев с резултат от 43.75 м.

Даниел Кънчовски пък приключи състезанието за тласкане на гюле при момчетата до 16 г. с шесто постижение от 12.47 метра. Десети завърши плевенчанинът Радан Илиев с 10.52 м. Първи в този сектор стана Никола Колев от СКЛА "Черно море 2005" с резултат от 13.54 метра.

Радан Илиев се представи доста по-добре в хвърлянето на чук за момчета, където грабна бронзовия медал с 43.10 метра.

Така равносметката за лекоатлетите на АК "Георги Дъков" (Плевен) от турнира в Балчик е 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.


Добавено в: Понеделник, 05 Октомври 2015 19:41

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.