Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Злато и два бронза за плевенските лекоатлети от турнира "Вулпев-Бахчеванов" в Пловдив

PostHeaderIcon Злато и два бронза за плевенските лекоатлети от турнира "Вулпев-Бахчеванов" в Пловдив

Новини - Атлетика
С титла и два бронзови медала се завръщат плевенските лекоатлети от традиционния международен турнир мемориал "Вулпев-Бахчеванов", който се проведе на 25 юли в град Пловдив. Златото стана притежание на Габриел Владимиров от АК "Плевен 2014", който спечели дисциплината скок на височина. Плевенчанинът се състезава сам със себе си в сектора, тъй като другият заявен участник Ангел Карарадев от АСКЛА "Сливен" не се включи в турнира. Владимиров преодоля от първия си опит летва с височина от 180 см, след което скочи и 185 см, но от втория път, а накрая приключи с три неуспешни опита на 190 см.

Александър Стоенчев от АК "Георги Дъков" пък се окичи с бронза в хвърлянето на копие за мъже. Плевенският атлет запрати уреда в най-добрия си опит на разстояние от 46.16 метра. Победител в тази дисциплина стана Марк Славов от софийския клуб КЛАСА с 67.31 м, а среброто отиде при Тодор Тодоров от "Берое" (Стара Загора) с 50.41 м.

В спринта на 100 метра при жените представителката на СКЛА "Спартак" Виктория Георгиева се качи на почетната стълбичка, като финишира на трета позиция. Плевенчанката спря хронометрите на 12.59 секунди, като само 20 стотни я отделиха от сребърния медал, който спечели Радостина Стоянова от "Локомотив" (Русе). Най-бързата лекоатлетка в турнира стана Хаджер Ал Калди от Бахрейн, която победи убедително с резултат от 11.91 сек.


Добавено в: Понеделник, 27 Юли 2015 08:44

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.