Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Два медала за лекоатлетите на АК "Георги Дъков" от турнира "Никола Вълчанов" в Габрово

PostHeaderIcon Два медала за лекоатлетите на АК "Георги Дъков" от турнира "Никола Вълчанов" в Габрово

Новини - Атлетика
С два медала се завръщат лекоатлетите на АК "Георги Дъков" (Плевен) от традиционния турнир в памет на именития габровски треньор Никола Вълчанов. Осмото издание на надпреварата се състоя на 1 май на стадион "Априлов" в града на Рачо Ковача и събра над 80 атлети от 23 клуба от градовете София, Враца, Русе, Плевен, Горна Оряховица, Стара Загора, Нова Загора, Пловдив, Сливен, Казанлък, Варна, Добрич, Поморие, Ямбол, Велико Търново, Трявна, Разград, Шабла, Провадия и Габрово. Турнирът беше организиран от Община Габрово, Българската федерация по лека атлетика и ЛК "ТОТ атлет" - Габрово. Плевенската лекоатлетка Яна Копчева спечели сребърен медал в дисциплината тласкане на гюле, като беше много близо до златото. До шестия опит нашето момиче беше лидер с постижение от 12.03 метра, но представителката на домакините Анна Чиприянова в последния си опит постигна 12.06 м и спечели първото място в състезанието. Трета с 11.09 м се класира Габриела Димитрова от АСКЛА (Сливен).

В бягането на 400 метра, за момичета под 16 години, възпитаничката на АК "Георги Дъков" Глория Радулова финишира трета с резултат от 1:08.50 мин. и се окичи с бронзовия медал. Победителка стана Габриела Михайлова от СКЛА Трявна с 1:05.80, а среброто отиде при Антоанета Димитрова - СКЛА Хаммер (Трявна) с време 1:07.70 мин.

При юношите младша възраст на 400-метровата дистанция плевенчанинът Мариан Романов завърши на 11-то място с резултат от 63.10 секунди. Златното отличие грабна Мартин Белчев от СКА "Пендарева" (Казанлък), който финишира за 52.70 сек. На второто и третото място тук се наредиха Светлин Иванов от АК "Орловец-93" (Габрово) с 53.90 сек. и Васил Власов от СКЛА Лудогорец (Разград) с 54.20 секунди.


Добавено в: Събота, 02 Май 2015 10:23

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.