Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Министър Раданова награди плевенския параолимпиец Михаил Христов

PostHeaderIcon Министър Раданова награди плевенския параолимпиец Михаил Христов

Новини - Атлетика
Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова връчи почетни чекове на медалистите и призьорите от Младежките олимпийски игри в Нанджин и от световните и европейски първенства, провели се в нейния мандат. Сред тях беше и плевенският лекоатлет и параолимпиец Михаил Христов, който получи чек за 6 800 лева. Общият размер на средствата, които бяха предоставени на наградените български спортисти е 846 525 лева. Припомняме, че плевенчанинът спечели сребърен медал в дисциплината скок дължина на провелото се през лятото Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Суонзи (Уелс).

"Това е голям стимул. За първа година толкова бързо след европейското първенство пристигат и наградите, което е доста добра новина. Вече се готвим за Рио и световните първенства догодина. Мечтая за медал от Рио, но всичко зависи от подготовката. Ако протече по план и резултатите са добри, може да очакваме призови класирания", коментира за ПлевенУтре Мишо след награждаването.

Освен Михаил Христов, чекове получиха още и световният шампион по бокс Благой Найденов, девойките от ансамбъла по художествена гимнастика, както и атлетите от Спортната федерация на глухите, спортисти по кану-каяк, бокс, вдигане на тежести, спортна стрелба, спортна гимнастика, джудо, лека атлетика, модерен петобой, борба и гребане.

Официалната церемония се състоя днес в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски".


Добавено в: Четвъртък, 23 Октомври 2014 14:33

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.