Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Тихомир Иванов и Андриана Бънова със златни медали от първия лекоатлетически "Балканейшън"

PostHeaderIcon Тихомир Иванов и Андриана Бънова със златни медали от първия лекоатлетически "Балканейшън"

Новини - Атлетика
Отлично се представиха двама от тримата плевенчани, които взеха участие в първия по рода си отборен лекоатлетически турнир на балканските държави "Балканейшън". В състезанието, което се проведе вчера в словенската столица Любляна, титлите в своите дисциплини грабнаха Тихомир Иванов в скока на височина за мъже и Андриана Бънова - в тройния скок при жените. Иванов беше най-добър в своя сектор, като преодоля летва с височина от 220 см. На цели 5 см зад него остана представителят на домакините Роже Презел, който скочи 215 см, а трети се нареди Ален Мелон от Хърватска с 212 см. Възпитаникът на Георги Гетов и състезател на СКЛА Спартак (Плевен) направи само три опита в надпреварата, като последователно преодоля от първите си скокове височини от 209, 215 и 220 см.

Родената в Плевен Андриана Бънова, но сега състезаваща се за АК "Павел Павлов" (Враца), пък триумфира в тройния скок с постижение от 13.63 метра, преодоляни от втория й опит. Среброто стана притежание на Снежана Вукмирович от Словения с 13.48 м, а бронзът отиде при хърватката Паола Борович, която скочи 13.17 метра.

Третият плевенски лекоатлет, който беше включен в националния тим на България за мини балканското първенство - Даниел Анков, се нареди на шеста позиция в скока на дължина при мъжете. Той преодоля в най-добрия си опит 6.34 метра, като все пак успя да изпревари Дино Мехмедагич от Босна и Херцеговина, който с 6.28 метра остана последен в този сектор. Златото тук грабна сърбинът Страхиня Йованчевич със 7.71 м, а сребърният и бронзовият медал бяха разпределени между Санджин Симич от Хърватска с резултат от 7.67 м и Алпер Кулаксиз от Турция, също със 7.67 метра.

В отборното подреждане България завърши на шесто място с 67 точки. На първа позиция е Словения със 102 точки, пред Хърватска с 84 и Турция с 80 точки. Нашите лекоатлети успяха да изпреварят само спортистите от Босна и Херцеговина, които имат 34 точки и Македония завършили със само 5 спечелени точки.


Добавено в: Неделя, 21 Септември 2014 15:50

Четвъртък,
 18 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.