Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевенският параолимпиец Михаил Христов със сребърен медал от Европейското по лека атлетика

PostHeaderIcon Плевенският параолимпиец Михаил Христов със сребърен медал от Европейското по лека атлетика

Новини - Атлетика
Плевенският параолимпиец Михаил Христов завоюва сребърния медал в дисциплината скок на дължина на провеждащото се в Суонзи (Великобритания) Европейско първенство по лека атлетика, съобщава ПлевенУтре. Плевенчанинът се представи отлично в изключително оспорваното състезание, на което триумфира представителя на Гърция Йоргос Костакис. Най-добрият опит на Христов бе 6.29 метра, докато гръкът си осигури златото с резултат от 6.50 метра.

"Състезанието беше доста тежко, духаше постоянен насрещен вятър, който при нас в скока е голям минус. Реално бях готов за по-голям резултат, но времето и условията не позволиха. В четвъртия опит получих контузия в бедрото, но ми направиха процедури и ме закрепиха за 100-те метра. Доволен съм, но конкуренцията е много силна. Всички атлети са с по-малко увреждания от мен, но ето, че станах вицеевропейски шампион", коментира за плевенската медия Христов.

На Михаил му предстои и битка за медал в спринтовото бягане на 100 метра, което е в четвъртък от 17.40 часа българско време. Шампионатът, който се организира от Международния параолимпийски комитет, се провежда в уелския град Суонзи от 18 до 23 август.

Източник: ПлевенУтре


Добавено в: Сряда, 20 Август 2014 16:54

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.